REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako, kad Lietuva galėtų pripažinti homoseksualias santuokas. 

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako, kad Lietuva galėtų pripažinti homoseksualias santuokas. 

REKLAMA

Šią poziciją ministras išsakė Konstituciniam Teismui (KT) nagrinėjant bylą dėl užsienyje susituokusių tos pačios lyties asmenų teisių Lietuvoje.

„Pati santuoka – manau, jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis. Šiuo atveju, žiūrėčiau pakankamai liberaliai. Manau, kad galėtų“, – žurnalistams sakė E. Misiūnas, paklaustas, ar homoseksualios santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje.

KT nagrinėja, ar leidimas laikinai gyventi pagrįstai neišduodamas tos pačios lyties sutuoktiniui, sudariusiam santuoką užsienyje.

Į KT kreipėsi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, nagrinėjantis bylą, kurioje užsienietis, su Lietuvos piliečiu prieš trejus metus Danijoje sudarę santuoką, skundžia Migracijos departamento sprendimą neišduoti leidimo gyventi šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

E. Misiūnas sako, kad Migracijos departamentas kitokio sprendimo priimti negalėjo, nes Lietuvos įstatymai neleidžia pripažinti homoseksualių santuokų.

REKLAMA

Lietuvoje nėra įteisintos nei gėjų santuokos, nei partnerystės. Keli ankstesni Lietuvos liberalių politikų bandymai šalyje įvesti civilinę homoseksualų partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Visuomenės apklausų duomenimis, daugelis Lietuvos gyventojų nepritaria homoseksualių asmenų santykių įteisinimui.

Širinskienė apie siūlymą pripažinti homoseksualų santuokas: tai – neįmanoma

Vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui ketvirtadienį svarstant, kad Lietuva galėtų pripažinti homoseksualų santuokas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė teigia, kad tai šiuo metu neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Gal ministrui taip atrodo, tai čia jau kiekvienas turime laisvą galimybę šnekėti, ką norime ir kaip mums atrodo. Gerbiu ministro pasisakymus, bet kai kurie dalykai yra tiesiog neįmanomi“, – BNS sakė A.Širinskienė.

Pasak jos, Konstitucijoje aiškiai nurodyta, kad santuoka sudaroma tarp vyro ir moters, todėl, norint pripažinti homoseksualų santuokas, reikėtų keisti Konstituciją.

„Nežinau, kaip mes galėtume pripažinti, nes bet kuris teisės aktas prieštarautų Konstitucijai. Kad būtų Seime politinė valia pakeisti Konstituciją ir tiek balsų, esant dabartinei valdančiajai daugumai, kuri savo programoje – „valstiečių“ partija aiškiai akcentavo, kad ji suvokia santuoką tik kaip vyro ir moters ryšį, tai aš tikrai neįsivaizduoju, kad tokie pakeitimai surastų kažkokią paramą“, – teigė A. Širinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Poziciją dėl galimo homoseksualų santuokų pripažinimo E. Misiūnas išsakė Konstituciniam Teismui nagrinėjant bylą dėl užsienyje susituokusių tos pačios lyties asmenų teisių Lietuvoje.

Ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius kiek vėliau patikslino, kad iniciatyvų šiuo klausimu E. Misiūnas neteiks, tai – ministro asmeninė nuomonė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų