REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

„MG Baltic“ politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas pradeda byloje esančių vaizdo įrašų peržiūrą. Iki tol buvo tiriami tik garso įrašai.

 

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismo posėdyje peržiūrimas slapta užfiksuotas kaltinamųjų Gintaro Steponavičiaus ir Raimondo Kurlianskio susitikimo vaizdo įrašas. Jame matyti, kad abu vyrai sėdi prie stalelio kavinėje, vyksta judviejų pokalbis.

Šio įrašo kokybė, kaip ir garso įrašų, nėra gera, kai kada vaizdas nutrūksta, girdimas tik garsas.

Vaizdo įraše matyti, kad atėjęs asmuo užmeta striukę ant slaptos vaizdo kameros.

R. Kurlianskio advokatas Simonas Slapšinskas posėdyje pareiškė, kad šį veiksmą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

„Dalyvavo mažiausiai du STT pareigūnai, vienas iš jų sąmoningai du kartus uždengė vaizdo ir garso fiksavimo įrenginį, kas protokole nepažymėta, prašau iškviesti ir apklausti STT pareigūną. Ir kodėl du kartus sąmoningai uždengtas vaizdo ir garso įrašymo įrenginys“, – sakė S. Slapšinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kavinėje be G. Steponavičiaus ir R. Kurlianskio, prie kito stalelio sėdėjo du vyrai, galbūt STT pareigūnai.

Teismas paskelbė, kad dėl STT pareigūno apklausos bus sprendžiama po visų įrašų peržiūros. Taip pasiūlė prokuroras Justas Laucius.

REKLAMA

„Apgailėtina“, – teismui pareiškė R. Kurlianskis.

„Tokius įrodymus deda į bylą kaip už tikrą pinigą. Turėtų būti gėda. Ar jūs girdėjot įrašus? Ekspertai tiek parašė pro šoną ir turbūt dešimt minučių man neužtektų pasakyti, kur ekspertai nepataikė. Aš vis tiek žinau vardus, pavadinimus. Aš manau, kad ir protokolai, ir ekspertizės aktai yra gerokai netikslūs“, – po posėdžio žurnalistams sakė R. Kurlianskis.

Jis sakė, kadverslininkai apie pinigus kalba visada.

„Man neinkriminuojamas G. Steponavičiaus papirkimas. Prokuroras bando parodyti paramą... mano atveju kaip paramą, o G. Steponavičiaus galbūt prašydamas paramos piktnaudžiavo, man neinkriminuojamas G. Steponavičiaus papirkimas“, – teigė R. Kurlianskis.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas neneigia parėmęs G. Steponavičių, „byloje yra tos sumos". Jis sakė tuomet galėjęs remti politines partijas.

„G. Steponavičiaus fondas, vieša įstaiga gerus dalykus darė. Jei žymūs žmonės nuvažiuoja į kaimo mokyklą ir paskaitą valandą pusantros paskaito, vietoj to, kad už kampo nusipirktų stipraus alaus, ir prastų cigarečių, galbūt tai yra pozityvumas“, – sakė R. Kurlianskis.

Seimo narys G. Steponavičius kaltinimas, kad jis R. Kurlianskio prašė pinigų parlamentaro atstovaujamai viešajai įstaigai, G.Steponavičiausvardo paramos fondui ir jo kaip kandidato rinkiminei kampanijai.

Anot teisėsaugos, bylos duomenys patvirtina, jog iš „MG Baltic" įmonės sąskaitos G.Steponavičiausatstovaujamai viešajai įstaigai ir jo vardo paramos fondui buvo pervesti 15 tūkst. eurų. Dalis šių pinigų buvo panaudotos Liberalų sąjūdžio renginiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija šias išlaidas taip pat pripažino Liberalų sąjūdžio Seimo rinkimų politinės kampanijos išlaidomis - dėl to konstatuotas šiurkštus įstatymų pažeidimas.

G. Steponavičius žurnalistams sakė neturįs ko slėpti - prašė paramos teisėtoms veikloms.

„Tai yra užfiksuota ir mano parodymuose, neturiu dėl ko jaustis nepatogiai. Pokalbis buvo ne apie grynus pinigus, o apie organizacijų vykdomą veiklą ir joms skirtą finansavimą, rėmėjų yra įvairių, teisėtai veiklai, teisėta parama“, – žurnalistams teisme sakė G. Steponavičius.

Jis sakė, kad nebuvo jokių pokalbių apie "atsidėkojimus už paramą".

Politinės korupcijos byloje kaltinimai pateikti trims juridiniamsasmenims - Darbo partijai, Liberalų sąjūdžiui, koncernui "MG Baltic". Be E. Masiulio, byloje kaltinimai pateikti buvusiam darbiečiui Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui G. Steponavičiui bei buvusiam "MG Baltic" viceprezidentui R. Kurlianskiui.

REKLAMA

R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšius buvusiems parlamentarams E. Masiuliui, Š. Gustainiui ir V. Gapšiui.

Prokurorai teigia, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis davė 106 tūkst. eurų kyšį E.Masiuliuiuž koncernui naudingų sprendimų priėmimą Seime.

Abu kaltinamieji tikina, kadpas E.Masiulįrasti pinigai - 90 tūkst. eurų - buvo R. Kurlianskio paskola.

Bylos duomenimis, per kratas pas E.Masiulįrasta 242,4tūkst. eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1,6tūkst. JAV dolerių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų