REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamentas praneša, kad lapkričio 1 d. kelyje Vilnius – Panevėžys sulaikyta automobilį neblaivi vairavusi Panevėžio apylinkės teismo teisėja Gražina Kazilionienė.

Policijos departamentas praneša, kad lapkričio 1 d. kelyje Vilnius – Panevėžys sulaikyta automobilį neblaivi vairavusi Panevėžio apylinkės teismo teisėja Gražina Kazilionienė.

REKLAMA

Kaip pažymima policijos departamento suvestinėje,  automobilis „BMW 530“ buvo sulaikytas 122-ame km. Teisėjai buvo nustatyta 1.85 promilių girtumas.

Panevėžio teismo rūmų pirmininkas Eigirdas Činka BNS penktadienį sakė esąs infromuotas apie sulaikytą neblaivią teisėją ir šiuo metu besiaiškinantis aplinkybes.

„Neabejotinai bus vertinama. Gali būti taikomas nušalinimas nuo pareigų arba atleidimas iš tarnybos“, - sakė E. Činka.

Teisėjų taryba penktadienį pranešė taip pat svarstysianti neblaivios vairavusios teisėjos elgesį.

„Su neblaivių vairuotojų problema teismuose susiduriama kiekvieną dieną – pernai Lietuvos teisėjai išnagrinėjo apie 3,3 tūkst. baudžiamųjų bylų dėl vairavimo neblaiviam, kai kraujyje rasta daugiau negu 1,5 promilės alkoholio. Ši problema mūsų visuomenėje išties opi – akivaizdu, kad ji nepriklauso nei nuo socialinės padėties, nei nuo statuso, nei nuo užimamų pareigų“, – pranešime pažymi Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus.

REKLAMA
REKLAMA

R. Norkus apgailestavo dėl tokio teisėjos elgesio, pabrėždamas, kad toks elgesys netoleruotinas: „Teisėjų taryba yra nuoširdžiai nusivylusi tokiu neatsakingu teisėjos elgesiu – tai yra nepateisinama ir netoleruotina. Teisėjų taryba visada buvo ir išliks griežta tokiais atvejais – jie kenkia teismų autoritetui ir menkina žmonių pasitikėjimą teisingumo sistema“.

REKLAMA

Teisėjams keliami ypač aukšti etikos ir moralės reikalavimai, todėl tiek darbe, tiek su pareigomis nesusijusioje veikloje jų reputacija ir elgesys turi būti nepriekaištingi, teigiama pranešime.

Pasak R. Norkaus, „Lietuvoje galiojantys įstatymai lygūs visiems žmonėms, todėl teisėjas kaip ir kiekvienas neblaivus vairuotojas už savo poelgį turės atsakyti įstatymo numatyta tvarka“.

Be to, teisėjas už tokį poelgį papildomai atsako drausmine tvarka. Jam gali būti pritaikytas atleidimas iš pareigų už teisėjo vardą žeminantį poelgį.

Prezidentė: pasitvirtinus įtarimams, neblaivi vairavusi teisėja bus atleista 

Pasitvirtinus įtarimams, kad Panevėžio apylinkės teismo teisėja G. Kazilionienė vairavo neblaivi, ji bus atleista dėl teisėjos vardo pažeminimo, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Toks elgesys yra netoleruotinas ir bus griežtai įvertintas. Jeigu įtarimai pasitvirtins, prezidentė kreipsis į Teisėjų tarybą dėl atleidimo pažeminus teisėjos vardą“, – teigiama Prezidentūros BNS perduotame komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų