REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalis Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus narių nepaklus partijos valiai nedalyvauti rinkimuose su rinkimų komitetu, sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Dalis Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus narių nepaklus partijos valiai nedalyvauti rinkimuose su rinkimų komitetu, sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas pabrėžia, kad pagal spalio 17-ąją priimtą valdybos sprendimą, iki spalio 31-osios Vilniaus skyrius turėjo atšaukti siekius dalyvauti su komiteto sąrašu, tam neįvykus, R. Šimašiaus vedamų liberalų narystė partijoje stabdoma automatiškai.

„Tikrai žinau, ką darau, žinau ką darau Vilniaus skyriuje. O tai, ką kas nors susigalvoja – daug kas ką gali sugalvoti, bet man tai neįdomu. Tikrai to nebus, tai buvo aišku nuo pat pradžių“, – BNS sakė R. Šimašius, paklaustas, ar žadama paklusti valdybos sprendimui.

Tai BNS patvirtino ir Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus pirmininkė Aušrinė Armonaitė, sakydama, kad skyriaus požiūriu valdybos sprendimas prieštarauja partijos įstatams. Plačiau komentuoti situaciją ji žadėjo trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA

E. Gentvilas sako dar nematęs komiteto steigėjų sąrašo, tad negali pasakyti partiečių, kurių narystė stabdoma, skaičiaus.

„Jei jie yra partijos nariai ir yra pasirašę dėl komiteto steigimo, jų narystė partijoje yra automatiškai sustojusi. Jie tą patys turi suprasti“, – sakė jis.

REKLAMA

Liberalų pirmininkas pabrėžė, kad narystė galės būti atstatoma, jei komitetas bus išformuotas ar jei asmuo nuspręs palikti komitetą.

Savo ruožtu R. Šimašius sako, kad komitetas „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!" vienys per 100 asmenų, didžioji dalis jų bus liberalai, dalis – nepartiniai. Sostinės vadovas tikina, kad komanda į savo gretas nesieks pervilioti kitų partijų atstovų.

„Steigimas įvyks šiandien, turėsime per 100 žmonių komandoje, kurie palaiko ambicijas, pristatytas spalio 15 dieną. Tie darbai – keturiose srityse: gyvenamųjų rajonų pavertimas tikrai gyvenamaisiais, ne miegamaisiais, stoties rajono atgaivinimas, kaip atskiras darbas, švietimo ir transporto pakėlimas į aukštesnį lygį“, – tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis sostinės liberalų, priešindamiesi skyriaus valiai, apsisprendė kelti savo, partinį sąrašą. R. Šimašius sako nesibaiminantis, kad Vilniaus skyriaus skilimas suskaldys ir rinkėjus.

„Aš tikrai žinau, ko reikia Vilniui ir vilniečiams ateinančius ketverius metus, manau, kad galiu sutelkti gerą komandą, kuri gali tai pasiūlyti“, – tikino jis.

Paklaustas, ar su kolegomis nežada apskritai trauktis iš partijos, R. Šimašius tik užsimena, kad „vadovybei nereikės vargti priimant sprendimus dėl manęs“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų