REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje tęsiasi adatų detektyvas. Dar viena pirkėja parduotuvėje įsigijo bananą su pavojingu svetimkūniu. Adata banane vos nesužalojo mergaitės. Policija tiria, kas kaišioja adatas į bananus.

Lietuvoje tęsiasi adatų detektyvas. Dar viena pirkėja parduotuvėje įsigijo bananą su pavojingu svetimkūniu. Adata banane vos nesužalojo mergaitės. Policija tiria, kas kaišioja adatas į bananus.

REKLAMA

Ne visi prekybos centre sutikti lietuviai kreipia dėmesį į pranešimus apie bananuose ir kituose vaisiuose aptiktas adatas. Tačiau ši pavojinga tendencija neslopsta.

Ukmergėje gyvenanti Dainora feisbuke pasidalino nuotrauka, kurioje užfiksuotas prieš 2 dienas Ukmergėje pirktas bananas. Moteris pasakoja, kad adatą aptiko jos dukra.

„Nusipirkome bananų, porą kilogramų, „Lidl“ ir vakar tiesiog paskutinis bananas gulėjo, visi jau suvalgyti buvo, iš poros kilogramų, paskutinis bananas. Girdžiu mergaitė mano išbėgusi į terasą rėkia, sako, mama, ateik greičiau. Ateinu, sako: tu pasižiūrėk. Pusę banano suvalgiusi, krimstelėjo į tą adatą“, – sakė ukmergiškė Dainora Šidlauskienė.

Ukmergiškė džiaugiasi, kad incidentas baigėsi laimingai, mergaitė nesusižeidė. Tačiau moteris pasakoja, kad įvykį atsimins ilgai.

REKLAMA
REKLAMA

„Neįsivaizduoju, netikėjau net pati, va, dalinasi internete, kol pačiai nepapuolė. Aš tokiame šoke, kad apskritai net bijau maistą pirkti, bijau kažką pirkti ne tik bananus“, – sakė moteris.

REKLAMA

Tai aštuntas atvejis, kai maiste buvo aptikta adatų. Maisto ir veterinarijos tarnyba turi duomenų apie 7 kitus incidentus.

4 kartus adatos buvo aptiktos bananuose, kartą mandarinuose, duonoje ir mėsoje. Pavojingų maisto produktų buvo rasta trijuose prekybos tinkluose: „Lidl“, „Maxima“ ir „Iki“, skirtinguose Lietuvos miestuose: Šiauliuose, Marijampolėje, Kaune ir Vilniuje.

Prekybos tinklai iškart pradėjo įdėmiai tikrinti visą produktų tiekimo grandinę.

„Pavyzdžiui, bananų patikra sandėliuose, sudažninamas, tas dėžių tikrinimas. Iš vienos paletės imama po 5 dėžes, tikrinami, kokie tie bananai, jie pjaunami, žiūrimi, tai ir šitoje grandy. Tada patikimas parduotuvės, tada visi parduotuvių darbuotojai informuoti, kad pastaruoju metu atsiranda tokių incidentų“, – sakė „Iki" atstovė Berta Čaikauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Stebime ir vaizdo kameromis papildomai sales griežtai būtent vaisių ir šviežio maisto skyrius. Imamės ir kitų papildomų saugumo priemonių“, – tikina „Maxima“ atstovas Paulius Stonis.

Policijos pareigūnai dėl gautų pranešimų pradėjo tyrimus. Jei adatas į bananus kaišiojantis asmuo būtų sučiuptas jam gali grėsti ir laisvės atėmimo bausmė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų