REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinės korupcijos tyrimą atliekanti Seimo komisija trečiadienį aiškinsis, kokią medžiagą gali gauti iš Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT).

Politinės korupcijos tyrimą atliekanti Seimo komisija trečiadienį aiškinsis, kokią medžiagą gali gauti iš Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT).

REKLAMA

Į komisijos posėdį kviečiami VSD direktorius Darius Jauniškis ir STT vadovas Žydrūnas Bartkus.

„Kviečiame pasiteirauti dėl informacijos teikimo, kokia apimtimi mums gali teikti, ką gali teikti, ko negali teikti ir taip toliau. Mes nediskutuosime dėl turinio, o dėl medžiagos pateikimo formos“, – BNS sakė komisijos vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

VSD generalinis direktorius D. Jauniškis BNS sakė pateiksiąs visą informaciją, kurios prašys tyrimo komisija.

„Be abejo, toks įpareigojimas yra įstatyme. Yra du keliai – arba kreipiasi į mus, ir mes atiduodame, arba naujai sudaryta komisija gali kreiptis į NSGK, kuris atsiklausęs mūsų gali tą informaciją pateikti“, – BNS sakė pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiame posėdyje komisija nusprendė iš pradžių susipažinti su slapta medžiaga, kurią tarnybos buvo pateikusios Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK).

REKLAMA

Seimas rugsėjo pabaigoje sudarė komisiją aiškintis suinteresuotų asmenų ar jų grupių galbūt neteisėtą įtaką, poveikį rinkimų eigai, koalicijų formavimui,parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai bei finansavimui, teisėkūros procesams,valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui, skyrimui.

Taip pat siūloma pasidomėti, kokią informaciją teisėsaugos ir žvalgybos institucijos teikė kompetentingoms institucijoms, kaip į ją reaguota.

Bus tiriamas 2008–2016 metų laikotarpis. Savo išvadas tyrėjai turėtų pateikti iki kitų metų gegužės 1 dienos. Tuo metu vyks prezidento, Europos Parlamento rinkimų kampanija.

REKLAMA
REKLAMA

Naują tyrimą inicijavo valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jo teigimu, praėjusią sesiją atliktas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimas iš esmės dėl tų pačių dalykų parodė, kad tyrimą reikia tęsti.

Seimas birželio pradžioje patvirtino NSGK parlamentinio tyrimo išvadas. Jomis grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui pripažintas neteisėtas Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ ir lietuviško koncerno „MG Baltic“ veikimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų