REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Modelio Dovilės Didžiūnaitytės mirtį ir toliau gaubia nežinia  (nuotr. TV3)

Po tragiškos 22-jų modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties prabėgo beveik metai. Nors iš pradžių manyta, kad 2017-ųjų lapkričio 20-ąją įvyko nelaimingas atsitikimas arba mergina pati iššoko iš vieno Klaipėdos viešbučio 14 aukšte esančio balkono, tačiau netrukus ši istorija įgavo kriminalinį atspalvį.

57

Po tragiškos 22-jų modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties prabėgo beveik metai. Nors iš pradžių manyta, kad 2017-ųjų lapkričio 20-ąją įvyko nelaimingas atsitikimas arba mergina pati iššoko iš vieno Klaipėdos viešbučio 14 aukšte esančio balkono, tačiau netrukus ši istorija įgavo kriminalinį atspalvį.

REKLAMA

Tarp įtariamųjų pradėjo šmėžuoti pramogų pasaulyje gerai žinomo Ričardo Piniko, o vėliau ir, kaip paaiškėjo po kurio laiko, kartu tą vakarą su Dovile buvusio mediko Aivaro Miltenio pavardės. Per ikiteisminį tyrimą kalbėta apie apsvaiginimą, galimą modelio išžaginimą ir net privedimą prie savižudybės. Prabėgo beveik metai, bet byla taip iki šiol ir nepasiekė teismo.

Abejonės dėl prokuroro

Atliktos net 24 teismo medicinos ekspertizės, surinkta 11 tomų bylos medžiagos, bet ikiteisminį tyrimą kontroliuojančiam Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui Arūnui Saunoriui iki šiol nepavyksta sudėlioti visų taškų ant „i“.

REKLAMA
REKLAMA

Gali būti, kad ir nebepavyks. Mat žuvusios (arba nužudytos) manekenės artimuosiuos atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas kreipėsi į Klaipėdos apygardos vyriausiąjį prokurorą ir paprašė nušalinti bylai vadovaujantį A. Saunorių.

REKLAMA

„Manome, kad vis dėlto pats prokuroras tirdamas šį nusikaltimą yra „užsiciklinęs“ dėl tam tikrų įrodymų vertinimo. Jis nebesugeba įžiūrėti naujų dalykų, kurie yra daugiau nei akivaizdūs.

Turime pagrindo manyti, kad prokuroras yra išsisėmęs. Mes abejojame, kad jis objektyviai atlieka savo darbus. Iš ilgametės praktikos galiu patvirtinti, kad tokios bylos su tokiais įrodymais keliauja tiesiai į teismą. Be to, prokuroras neturėtų ieškoti kažką galimai išteisinančių įrodymų“, - prašymo nušalinti prokurorą nuo bylos argumentus dėstė G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Beverčiai įrodymai?

Anot advokato, naujausi prokuroro surinkti įrodymai yra tokie, kurie nei patvirtins, nei paneigs kažkieno kaltę. Tad tokie įrodymai teisme yra kone beverčiai.

„Norime, kad teisėjas peržiūrėtų ikiteisminio tyrimo medžiagą. Tada tikimės, kad bus priimtas sprendimas nušalinti bylos prokurorą. Per ikiteisminį tyrimą turėtų būti įvertintas vieno asmens, kuris žino, kad gėrime yra narkotinių medžiagų ir skatina tą gėrimą išgerti, elgesys. Tas nėra padaryta iki šiol.

Taip pat, išžaginimo klausimas yra įrodomas ir akivaizdus. Prokuroras kažkodėl mano, kad išžaginimas neįmanomas be fizinio smurto duomenų. Bet juk smurtas nebūtinas išžaginimui. Žmogaus valia gali būti palaužta ir kitais būdais“, - dėstė G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Advokatas pridūrė, kad proveržio šioje byloje galima laukti tik praplėtus požiūrio į tam tikrus dalykus ribas: „Prokuroro nušalinimas galėtų tapti tuo impulsu ikiteisminiame tyrime. Dabar yra labai daug įrodymų surinkta, pagal juos galima daryti atitinkamas išvadas.

Tačiau šiuo metu ikiteisminis tyrimas nebeatlieka savo pagrindinės funkcijos. Kas buvo įmanoma padaryti naudojant iki šiol taikomą praktiką, tas padaryta. Daugiau kitokių įrodymų nebesurinksime. Tad byla turėtų pagaliau pasiekti teismą.“

G. Černiauskas tikisi, kad po atitinkamų sprendimų, pagaliau būtų pareikšti ir įtarimai. Kam konkrečiai? „Dviem asmenims“, - nukerta advokatas. Jų pavardžių jis nebekartojo, bet pridūrė, kad byloje taip ir liko neatsakyta iš kur tam tikras asmuo gavo narkotinių medžiagų. „Juk už to slypi narkotikų platinimo tinklas, kiti nusikalstami niuansai, bet poslinkio tuo klausimu aš nematau“, - apibendrino G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų