REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijos atstovams surinkus parašus antradienį šaukiamas nenumatytas Seimo posėdis, jame bus svarstomi valdančiųjų veiksmai. Tačiau S. Skvernelis dalyvauti atsisako. 

Opozicijos atstovams surinkus parašus antradienį šaukiamas nenumatytas Seimo posėdis, jame bus svarstomi valdančiųjų veiksmai. Tačiau S. Skvernelis dalyvauti atsisako. 

REKLAMA

„Šiandien ir vėl opozicijos esu kviečiamas į Seimą. Deja, kvietimo priimti negaliu, nes darbotvarkėje - seniai suplanuoti darbai. Vykstu į Marijampolę, kur bus atidaryta Danijos langų ir lauko durų gamybos milžinės gamykla“, – savo socialinio tinklapio Facebook paskyroje paaiškino premjeras.

„Posėdis bus, pagal statutą reikia jį surengti, jei reikalauja Seimo nariai. Yra pakankamai parašų surinkta, kad jis būtų paskelbtas“, – žurnalistams pirmadienį sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Į posėdžio darbotvarkę įtraukti du rezoliucijų projektai: vienu siūloma įvertinti premjero Sauliaus Skvernelio vaidmenį istorijoje dėl sunaikinto Vyriausybės pasitarimo įrašo, kitu – „valstiečių“ Ramūno Karbauskio ir Agnės Širinskienės veiksmus paviešinant slapta darytą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) narių pokalbio įrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Rezoliucija dėl ministro pirmininko būtų reikalaujama, kad premjeras duotų nurodymą atkurti sunaikintą Vyriausybės pasitarimo įrašą ir sudarytų galimybę su juo susipažinti visuomenei ir žiniasklaidai. Šiame pasitarime svarstytas klausimas dėl neatlygintino registrų duomenų teikimo žiniasklaidai.

REKLAMA

R. Karbauskio bei A. Širinskienės veiksmus, kai jie paviešino slapta įrašytą pokalbį tarp kelių VTEK narių ir atleisto darbuotojo, rezoliucija siūloma įvertinti kaip „šantažą VTEK“.

Minimi „valstiečiai“ paskelbto įrašo pagrindu inicijuoja apkaltą buvusiam bendražygiui Povilui Urbšiui. Jų teigimu, įrašas atskleidžia, kad P. Urbšys galėjo nurodyti VTEK nariams iš pareigų atleisti buvusį komisijos Prevencijos skyriaus vedėją Mindaugą Siaurį

Seime praėjusį ketvirtadienį pateikus kitų biudžeto projektą, pagal Seimo statutą, jo svarstymui daroma pertrauka ir plenariniai posėdžiai nebus rengiami.

REKLAMA
REKLAMA

Nenumatytas Seimo posėdis turi būti surengtas, jeigu to raštu reikalauja ne mažesnė kaip trečdalis, t. y. 47 Seimo nariai arba Seimo valdyba.

„Valstiečių“ vadovas R. Karbauskis opozicijos iniciatyvos dėl nenumatyto posėdžio sakė nesureikšminantis.

„Burbulas yra, burbulas išpūstas, premjeras atsakė į visus klausimus. Jeigu opozicija nori tą burbulą pūsti toliau, tvarkoj, viskas gerai“, – opozicijai paskelbus apie iniciatyvą ją žurnalistams Seime komentavo R. Karbauskis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų