REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Romualdo Kvinto mirties nuoširdžiai užjaučiu žymaus skulptoriaus artimuosius ir visus Jo darbų ir minčių pasekėjus.

Dėl Romualdo Kvinto mirties nuoširdžiai užjaučiu žymaus skulptoriaus artimuosius ir visus Jo darbų ir minčių pasekėjus.

REKLAMA

Romualdas Kvintas buvo be galo talentingas ir šiltas žmogus, tai atsispindėjo ir jo darbuose. Romualdas savo išskirtiniais darbais sušildė ne vieną Vilniaus erdvę – ir Cemachu Šabadu, ir Romain Gary, ir kitais darbais. Menininko jautrumas ir pagarba žmogui visada bus su mumis – Vilniaus ir kitų Lietuvos vietų erdvėse. Deja, nors ir kupinas idėjų, planų, puikių įpusėtų darbų, Romualdas Kvintas šianakt mus paliko“, – kalbėjo sostinės meras Remigijus Šimašius.

Skulptorių labiausiai garsino jo darbai – Romain Gary ir Daktaro Cemacho Šabado skulptūros Vilniuje, Danieliaus Dolskio Kaune, Vytauto Kernagio Nidoje, memorialinės lentos Hermanui Perelšteinui, Ferdinandui Ruščicui. 2015-ųjų rudenį Rusnėje buvo atidengta žymaus skulptoriaus darbas skirtas Hermannui Kallenbachui ir Mahatmai Gandžiui, o 2017-ųjų žiemą – Sausio 13-osios memorialas Lietuvos radijo ir televizijos kieme. Prieš metus, šalia Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios buvo atidengta Bažnyčios reformatoriui Martynui Liuteriui skirta skulptūra.

Kartu su vilniečiais išgyvename liūdesį dėl Romualdo Kvinto mirties ir linkime artimiesiems ir visiems jį pažinojusiems stiprybės sunkią netekties valandą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų