REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Adatos bananuose ir toliau šiurpina žmones (nuotr. Raimundo Maslausko)

Košmaras prekybos centruose tęsiasi: vėl rasta adatų bananuose. Šį kartą viename prekybos centre Marijampolėje. Nusipirkęs didelę kekę bananų, marijampolietis kiekviename jų aptiko po įsmeigtą adatą.

9

Košmaras prekybos centruose tęsiasi: vėl rasta adatų bananuose. Šį kartą viename prekybos centre Marijampolėje. Nusipirkęs didelę kekę bananų, marijampolietis kiekviename jų aptiko po įsmeigtą adatą.

REKLAMA

Marijampolietis Gintautas atidžiai renkasi kekę bananų ir apžiūrinėja kiekvieną jų. Sako, šių vaisių nori ligoninėje gulintis artimas žmogus. Nešti ligoniui nepažiūrėjus – pavojinga. Vakar šioje parduotuvėje, bananuose buvo rasta prismaigstyta adatų.

„Aš ligoniui nešu, tas nežiūrės, man reikia žiūrėti. Ką darysi. Ne juokas čia. Čia vaikams juokas, mums ne. Tie, kur padaro, juokas", – sakė marijampolietis Gintautas.

Penkių bananų kekę vakar į Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybą atnešė vienas marijampolietis. Visuose bananuose buvo po vieną adatą. Kad vaisiai su adatomis žmogus sako pastebėjęs namuose, kai ruošėsi juos valgyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdžiai buvo matomos adatos, siuvimo adatos. Buvo visa bananų kekė, penki bananai. Visuose bananuose rasta adatų", – komentavo Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Jūratė Černiavskienė.  

REKLAMA

Ji patikslino, kad kiekviename banane rasta po adatą.

Apie gyvybei pavojingus radinius nedelsiant informuotas prekybos centras. Tos serijos bananais uždrausta prekiauti. Iš viso 20 tonų išimta iš prekybos. Tačiau pirkėjai be vaisių neliks. Štai į prekybą atvežami bananai iš kitos partijos. Prekybos tinklas žmones ragina atsargiai valgyti ne tik bananu, bet ir kitus vaisius bei daržoves.

„Maximos" prekybos centro atstovas Paulius Stonis situaciją komentavo taip: „Incidento priežastis mes aiškinamės. Esame informavę ir savo tiekėją, prašydami patikrinti, atlikti papildomus kokybės patikrinimus. Tikriname ir patys viduje.”

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės pakraupę: per spalį tai jau trečias atvejis, kai skirtinguose šalies miestuose, skirtinguose prekybos centruose rasta bananų su adatomis. Spalio 11 dieną piktavaliai darbavosi Šiauliuose, vienam prekybos tinklui priklausančioje parduotuvėje. Prieš keturias dienas adatų bananuose rasta Kaune. O štai dabar – Marijampolėje.

„Bet ką gali atėjęs švirkštu įpūst. Ir narkotikų, ir visokio velnio, ir visokių ligų", – piktinosi žmogus.

„Jeigu koks vaikas suvalgęs, gali numirti. Visai nejuokinga čia. Taip keista, anksčiau niekada nebūdavo tokių dalykų", – stebėjosi kitas.

Bananai, kuriuose dabar Marijampolėje rasta adatų, atvežti iš Ekvadoro. Neabejojama, kad kažkas jų prismaigstė čia, prekybos centre. Darbo greičiausiai imsis ir policija. Žinių apie nukentėjusius, tai yra suvalgiusius banane įsmeigtas adatas, kol kas nėra. Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai perspėja žmones būti atsargius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojama įsigijus atidžiai apžiūrėti bananus ir prieš valgant bananus pjaustyti gabaliukais, kad pavyktų aptikti adatas.

Specialistai prašo žmonių: jei būtų rasta dar bananų su adatomis, nedelsiant reikia informuoti maisto ir veterinarijos tarnybą. Jei nėra tokių galimybių – tada policiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų