REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Tragedija Plungėje: sprogimo metu nukentėję žmonės kovoja dėl gyvybės (nuotr. stop kadras)

Plungės medikai kovoja dėl trijų plungiškių gyvybės: reanimacijos skyriuje gydomi du vyrai 29-erių ir per 40-ies, taip pat 38-erių moteris, naktį atvežti iš Vytauto gatvės. Jų būklė – labai sunki.

15

Plungės medikai kovoja dėl trijų plungiškių gyvybės: reanimacijos skyriuje gydomi du vyrai 29-erių ir per 40-ies, taip pat 38-erių moteris, naktį atvežti iš Vytauto gatvės. Jų būklė – labai sunki.

REKLAMA

„Dideli nudegimai – nuo 60 iki 80 proc. kūno, įskaitant visas kūno dalis, veidą, krūtinę, rankas, dubenį, kojas, – visas kūnas“, – sako reanimacijos skyriaus vedėjas Aivaras Dovydaitis.

Nukentėjo ir tame pačiame bute buvusi septynmetė, tačiau mergaitės būklė – gera.

„Mergaitės būklė yra lengva, kūno nudegimas yra maždaug 4–5 proc. Nudegusios rankutės, visiškai sąmoninga, orientuota, jinai gydoma Traumatologijos skyriuje, ryte daktaras traumatologas referavo, kad mergaitė sėdi pas jį kabinete, žiūri filmukus“, – sako Chirurgijos sk. vedėjas Brūno Aleknavičius.

Visi trys nukentėjusieji artimiausiu metu reanimobiliais bus pervežti į Kauną, į nudegimų centrą, medikai atviri – gyvybei iškilęs rimtas pavojus, o jei pasiseks, laukia ilgas skausmingas gydymas.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvybei visiems trims gresia pavojus vien tiktai dėl didelio kūno nudegimo. Nuo nudegusių kvėpavimo takų, nuo laukiančios infekcijos pakenkimo ir t. t.“, – sako A. Dovydaitis.

REKLAMA

Diagnozę patvirtina ir B. Aleknavičius.

„Praktiškai sveikos vietos nesimato, kadangi ligonių, visų ligonių buvo apdegę veidai, tai jau reiškia, kad juos jau ruoškis intubacijai, nes apdegęs veidas reiškia, kad tai gali būti apdegę kvėpavimo takai.“, – sako jis.

Šį devynbutį ant kojų sukėlė sprogimas, įvykęs apie 2 val. nakties, garsas buvo toks, kad jį girdėjo ir gretimų namų gyventojai, o smūgio būta tokio stipraus, kad išlėkė ne tik durys, bet ir sienos.

Kaimynai pajuto iš lovų verčiantį smūgį ir iš jaudulio sunkiai renka žodžius.

„Visą namą sudrebino, ir kaimynai kiti girdėjo, ne tik mes. Žiauriai čia buvo iš tikrųjų, labai žiauriai, nes ir koridoriaus durys išlėkė lauk, taip, baisu buvo“, – sako Sonata.

REKLAMA
REKLAMA

Ką tik 77-ąjį gimtadienį atšventusi sunkiai vaikštanti Aldona graudinasi: jos butas – šalia to, kuriame įvyko sprogimas, jei gaisras būtų išplitęs, nežinia, ar būtų likusi gyva.

„Sujudėjo troba ir išlakstė viskas, vaikai atėjo ir išsitempė mane. Anie girdėjo irgi. Kitam name gyvena“, – pasakoja Aldona.

Kieme ekspertai apžiūri dujų balioną – spėjama, kad jis ir yra nelaimės kaltininkas.

,„Įvykus dujų nuotėkiui, įvyko sprogimas, atvykus ugniagesiams, atviros ugnies nebuvo, buvo tiktai smilkimas degimas šioks toks, buvo, kaip matote, išverstos sienos buvo, langai išdužę, išversti. Žmonės buvo išėję, du nukentėję žmonės sėdėjo ant žolės kieme“, – sako Plungės PGT viršininkas Mykolas Pronckus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, nutekėjusios dujos sprogo įžiebus degtuką.

„Kažkas iš suaugusiųjų buvo atsikėlęs nakties metu, bandė lyg ir užsidegti cigaretę ir tuo metu įvyko sprogimas“, – skao V. Pronckus.

Vieno kambario butą iš savininko porą metų nuomojosi sugyventinių pora su dukra ir moters brolis. Turtas buvo nedraustas, šeimininkas žadėjo butą parduoti. Daugiabutis – priešais savivaldybę. Gyventojams pasiūlyta laikinai prisiglausti savivaldybės butuose, tačiau žmonės atsisakė. Namą apžiūrėjo specialistai. A

„Pastato pagrindinės konstrukcijos nėra pajudėjusios ir pačiam užėjus į viršų matyti, kad langai ir durys darinėjasi laisvai, nėra kažkokio sukrypimo, tai pastatas medinis, jis laikosi, bet sprendimas yra tai, kad iš karto reikia dabar taip vadinamai susisvert pastatą ir prilaikyt sienas, kad jos nepradėtų sėst“, – skao Plungės meras Audrius Klišonis.

REKLAMA

Devynbutyje vienas butas priklauso savivaldybei, kiti turi savininkus ar nuomininkus.

„Žinau, kad ne sykį kaimynai yra kvietę policiją dėl triukšmų ir dėl alkoholio vartojimo – tokių dalykų yra buvę“, – sako A. Klišonis.

Kol medikai gelbsti žmonių gyvybes, „Nuaro“ rankose – kailį, ausis, letenėles apdegusi maždaug metų katytė. Veterinarai įtaria, kad sprogimą išgyvenęs gyvūnas apkurto, tačiau liko gyvas.

 

Daugiau – TV3 žinių reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų