REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Banane rasta adata: šįkart – netoli Kauno (nuotr. stop kadras)

Ir vėl šokiruojantys radinys banane. Šį kartą siuvimo adatą vaisiuje aptiko pakaunės gyventoja. Moteris iš karto kreipėsi į maisto ir veterinarijos specialistus, kurie pradėjo tyrimą.

10

Ir vėl šokiruojantys radinys banane. Šį kartą siuvimo adatą vaisiuje aptiko pakaunės gyventoja. Moteris iš karto kreipėsi į maisto ir veterinarijos specialistus, kurie pradėjo tyrimą.

REKLAMA

Raudondvario gyventoja patyrė šoką, kai kąsdama bananą burnoje pajuto dūrį. Tuomet ir išvydo vaisiuje šokiruojantį radinį – siuvimo adatą. Štai nuotraukose matyti kaip ji buvo įbesta į bananą. Išgirdę, kad jų miestelio parduotuvėse dedasi tokie siaubingi dalykai žmones kausto baimė.

Dabar pamėgtus vaisius jie perka itin atsargiai.

„Baisu, šiandien pirkom anūkam ir baisu duoti mažiem vaikams trijų keturių metų, turi tikrinti, čia baisu, pirkom ir jau žiūrim, o anksčiau nežiūrėdavom kol čia nebuvo, nes čia visada prekės kokybiškos būdavo“, – sako žmonės.

Bananus moteris teigė pirkusi vienam prekybos centrų Raudondvaryje, tačiau čekio neturėjo.

„Nusipirko praeitą savaitę, kažkiek suvalgė, ir dar pasiliko paskutinį bananą, ir kando ir pamatė, kad adata“, – sako tarnybo viršininkės pabaduotojas Petras Tarvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pakaunės gyventoja nusprendė apie tokį atvejį pranešti maisto ir veterinarijos specialistams. Šie pradėjo tyrimą ir suskubo tikrinti parduotuvę.

REKLAMA

„Patikrinom parduotuvę, salėj dar buvo 36 kg bananų, apžiūrėjom, ar nėra įtrūkimų, pažeidimų, žievelės ir panašiai, dar sandėly buvo bananų 108 kg, o iš viso nuo spalio 9, buvo gavęs 300 kg bananų, jokių nusiskundimų nebuvo“, – sako P. Tarvydas.

Tarnyba laukia prekybos centro atstovų paaiškinimo, bus analizuojama vaizdo medžiagakas galėjo taip bjauriai pasielgti, tačiau manoma, kad tai padaryta specialiai ir tikrai adata neatkeliavo iš Ekvadoro su bananais, nes būtų pajuodusi ar net surūdijusi,o dabar ji žvilgėjo kaip nauja.

„Tai žmogiškas kažkoks piktybinis, kuris tą adatą ar pajuokaudamas ar kerštaudamas – bet tai vienetinis atvejis, tyrimas yra tęsiamas, žiūrėsim kas toliau bus“, – sako P. Tarvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antras toks atvejis šią savaitę Lietuvoje. Prieš penkias dienas moteris Šiauliuose taip pat banane aptiko adatą.

O pirmieji pranešimai, kad pasaulyje plinta štai tokie sunkiai protu suvokiami ir itin pavojingi dalykai pasirodė prieš mėnesį Australijoje. Ten adatos buvo aptiktos obuoliuose, braškėse ir bananuose. Policija jau sulaikė jaunuolį, kuris kaip įtariama vaisiuose sukaišiojusio šimtus adatų, jis teisinosi, kad tai esą tebuvęs pokštas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų