REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 23-ąją, sekmadienį, skaudi targedija įvyko viename Vilijampolės bendrabutyje, Kaune. Ten 23-ejų H.N. smarkiai sumušė vos kelių mėnesių kūdikį. Netrukus paaiškėjo, kad H.N. teistas devynis kartus. 

Rugsėjo 23-ąją, sekmadienį, skaudi targedija įvyko viename Vilijampolės bendrabutyje, Kaune. Ten 23-ejų H.N. smarkiai sumušė vos kelių mėnesių kūdikį. Netrukus paaiškėjo, kad H.N. teistas devynis kartus. 

REKLAMA

Šiandien paaiškėjo, kad keturių mėnesių berniukas, kuriam dar praeitą mėnesį buvo sulaužyta kaukolė, bus grąžinta 23-ejų metų motinai – kaunietei J. A., kuri anksčiau buvo teisiama už narkotikų platinimą.

Spalio 18-ąją H.N. ir J.A. bus skelbiamas nuosprendis sukčiavimo byloje. Moterį siūloma įkalinti dvejiems metams. Tai jau penktasis moters teismas.

Kaip tv3.lt teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Vaiva Arnašė, sprendimas grąžinti vaikus motinai priimtas Atvejo vadybos posėdžio metu, kurį organizavo Kauno miesto socialinių paslaugų centras, specialistų, dirbančių su šeima sprendimu ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kauno miesto skyriaus (toliau – Kauno m. Skyrius) pritarimu, vaikai bus grąžinti jų motinai.

Minėto atvejo vadybos posėdžio metu dalyvavo Kauno m., skyriaus specialistai, atvejo vadybininkas, VšĮ Kauno miesto poliklinikos, VGC „Pastogė“, Kauno m. Socialinių paslaugų centro, Kauno kartų namų pagalbos šeimai padalinio, Kauno apskrities VPK Kauno m., Paslaugų šeimai ir vaikui poskyrio atstovai, vaikų motina, socialinė globėja."  V.Arnašė užtikrino, kad specialistai aktyviai stebi situaciją, keičiasi informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiradus nenumatytoms aplinkybėms, operatyviai spręstų iškilusius klausimus, organizuotų būtiną pagalbą.

Kūdikį sumušė tėvas

Primename, kad tragedija įvyko namuose. Kūdikis buvo gydomas Kauno klinikose. Jam skilusi kaukolė. Iškart po žiauraus nusikaltimo motina sakė, kad smurtavęs vyras vaikus mylėjo ir iki tol jų neskriaudęs. 

REKLAMA

„Vaikai atimti kiti du... Išėjau ir nežinau, dėl ko taip, jis niekada nesielgdavo taip su vaikais, ypač savo vaiką labai mylėjo“, – tada TV3 žinioms sakė moteris. 

Teistas devynis kartus

Pranešimas apie įvykį gautas 2 val. 50 minučių. Pranešta, kad galimai iš rankų šiemet gimusį berniuką išmetė tėvas. Jis, kaip paaiškėjo, buvo neblaivus (0,93 prom.) Vyras uždarytas į areštinę.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja Vaida Bytautė, 23 metų kaunietį H. N. leido suimti trims mėnesiams. Jis įtariamas sunkiai sužalojęs vos kelių mėnesių savo kūdikį.

REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamasis anksčiau devynis kartus teistas. Viena baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama Kauno apylinkės teisme. Įtariama, kad šį nusikaltimą jis padarė bausmės atlikimo metu, todėl tai leidžia daryti prielaidą, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, - sakė prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Birutė Drozdienė.

Įtarimai H. N. yra pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2018 m. rugsėjo 23 d. vidurnaktį Kaune, Lampėdžių g., rankomis ir kojomis sudavė savo vos kelių mėnesių sūnui į įvairias kūno vietas. Kūdikiui sunkiai sutrikdyta sveikata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Incidento metu motinos nebuvo 

Incidento, įvykusio praėjusią naktį metu, Vaiko teisių apsaugos specialistų duomenimis, kūdikio motinos namuose nebuvo. „Motina nesulaikyta. Vaiko paėmimo momentu namuose jos nebuvo.

Teigiama, kad tuo metu ji buvo medicinos įstaigoje. Iki šios dienos šių vaikų tėvai į rizikos šeimų sąrašus įtraukti nebuvo“, - komentavo Vaiko teisių apsaugos specialistė bei pabrėžė, kad Kauno miesto skyrius duomenų dėl galimos vaikų nepriežiūros neturi. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų