REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Stadiono statybos Vilniuje (nuotr. Sauliaus Žiūros)

 Vilniaus savivaldybė skelbia baigusi derybas su „Axis industries“ vadovaujamu konsorciumu dėl nacionalinio stadiono statybų.

11

 Vilniaus savivaldybė skelbia baigusi derybas su „Axis industries“ vadovaujamu konsorciumu dėl nacionalinio stadiono statybų.

REKLAMA

„Manau, kad realu dar šiemet gauti savivaldybės tarybos pritarimą ir tuomet, galbūt gruodžio mėnesį, galbūt anksti kitais metais pasirašyti sutartį“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Jis tikisi, kad projektui pritars Finansų ministerija, miesto taryba, o anksčiau statyto stadiono griaučiai bus pradėti griauti jau kitąmet.

Kartu vyktų ir stadiono prieigų tvarkymas. Savivaldybė be kitų darbų planuoja įrengti pėsčiųjų viaduką per Ukmergės gatvę, automobilių tunelį po Ozo gatve.

Nacionalinio stadiono Vilniuje statybų ir koncesijos konkurso laimėtoja „Axis Industries“ su partneriais žada jį pastatyti už 79,9 mln. eurų, paties futbolo stadiono kaina pasiūlyme sudaro 33,8 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Komplekse be futbolo stadiono turėtų atsirasti trys lauko futbolo aikštės, šešios dengtos krepšinio aikštelės, kultūros centras, biblioteka, vaikų darželis ir nacionalinis sporto muziejus.

REKLAMA

Planuojama, kad 22 ha komplekso teritorijoje įrengtas futbolo stadionas talpins ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovų.

Savivaldybė anksčiau nurodė, kad į daugiafunkcinį kompleksą numatyta investuoti 88,45 mln. eurų, iš jų 40,66 mln. eurų sudarytų ES lėšos, 44,29 mln. eurų – valstybės, dar 3,34 mln. eurų – savivaldybės lėšos. Vyriausybė yra įsipareigojusi iš viso per 25 metus komplekso statyboms ir išlaikymui, renginiams iš viso skirti 53 mln. eurų.

Šiuo metu savivaldybė teigia, kad bendra projekto vertė – apie 80 mln. eurų, tačiau skaičius žada dar patikslinti.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė 2007 metais nacionalinio stadiono projektui buvo skyrusi 100 mln. litų (beveik 29 mln. eurų), tada statybų darbai pajudėjo, bet 2008 metais dėl lėšų stygiaus jie sustojo. Vėl atgaivinus statybą, 2009 metų lapkritį Aukščiausiasis Teismas paskelbė, jog įmonių „Vilniaus kapitalinė statyba“ ir " Veikmė“ sutartis dėl stadiono statybos buvo pasirašyta neteisėtai ir yra niekinė.

Pirmąkart nacionalinis stadionas Vilniuje suprojektuotas dar 1985 metais, o pradėtas statyti 1987 metais - per ketverius metus buvo sumontuoti tribūnų pamatai ir dalis rėmų, bet po kelerių metų konstrukcijos buvo užkonservuotos.

Išsamiau apie tai – TV3 žinių reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų