REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno rajone baigta tiesti europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ atkarpa, kuria ateityje važiuos krovininiai traukiniai.

Kauno rajone baigta tiesti europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ atkarpa, kuria ateityje važiuos krovininiai traukiniai.

REKLAMA

Beveik 9 kilometrų ilgio atkarpą nuo Jiesios iki Rokų už 12,9 mln. eurų (be PVM) pastatė bei rekonstravo bendrovės „Hidrostatyba“ ir Vokietijos bendrovė „Leonhard Weiss RTE“, pranešė „Lietuvos geležinkeliai“.

Pasak bendrovės, statyboms kiek sutrukdė lietinga 2017 metų vasara, be to, šioje atkarpoje yra itin aukšti šlaitai, todėl teko imtis neįprastų inžinerinių sprendimų ir statybų terminas buvo pratęstas.

„Atmetus nenumatytas aplinkybes ir sudėtingas gamtines sąlygas, laikantis koreguoto rangos darbų grafiko, statybos šioje atkarpoje baigtos laiku“, – pranešime teigė „Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūros direkcijos vadovas Karolis Sankovskis.

Įgyvendinant projektą, įrengta 4,9 kilometro ilgio naujo 1435 mm pločio vėžė ir rekonstruota apie 3,6 kilometro 1520 mm pločio vėžė, įrengti nauji inžineriniai statiniai ir signalizacija, rekonstruoti elektros tinklai, pastatytos triukšmą mažinančios sienelės.

REKLAMA
REKLAMA

Europinis geležinkelis toliau bus statomas nuo Rokų iki Palemono intermodalinio krovinių terminalo. Atkarpos Rokai-Palemonas techninis projektas jau parengtas, laukiama statybų leidimų ir netrukus bus skelbiamas rangos konkursas.

REKLAMA

Pasak K. Sankovskio, ruožas Jiesia-Rokai-Palemonas-Kaunas yra viena svarbiausių projekto dalių.

„Rail Baltica“ integruos Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Įgyvendinant projektą dalyvauja penkios Europos Sąjungos šalys: Lenkija, Lietuva, Latvija, Estija ir netiesiogiai – Suomija.

Bendra investicijų suma Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje yra apie 5,788 mlrd. eurų, iš kurių 85 proc., tikimasi, finansuos Europos Sąjunga, o vien Lietuvoje – apie 2,474 mlrd. eurų. Baigti tiesti europinės vėžės geležinkelį iki Talino planuojama 2025 metais, o pradėti naudoti 2026 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų