REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Baltijos jūroje liepsnojęs keltas jau Klaipėdos uoste: žmonės nenukentėjo (nuotr. KAM)

Iš Vokietijos į Klaipėdą plaukusiame kelte antradienį kilęs gaisras lokalizuotas, žmonės per incidentą nenukentėjo, teigia Lietuvos karinės jūrų pajėgos. Keltas jau įplaukė į Klaipėdos uostą. 

5

Iš Vokietijos į Klaipėdą plaukusiame kelte antradienį kilęs gaisras lokalizuotas, žmonės per incidentą nenukentėjo, teigia Lietuvos karinės jūrų pajėgos. Keltas jau įplaukė į Klaipėdos uostą. 

REKLAMA

Atnaujinta 22.10

Antradienio vakarą į Klaipėdos uostą parplaukė gaisrą jūroje patyręs „DFDS Seaways“ keltas „Regina Seaways“.

Tai BNS patvirtino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis.

Į uostą laivas atplaukė pats apie 21.30 valandą. Jį parlydėjo Karinių jūrų pajėgų laivai.

„Regina Seaways“ į uostą grįžo gana sudėtingomis oro sąlygomis, pučiam smarkiam vėjui ir esant dideliam bangavimui. Tačiau Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro vadas Eugenijus Valikovas LRT sakė, kad pavojus, jog keltas galėtų pasvirti ar apvirsti, nebuvo.

„Ne, tokio pavojaus iškilusio nebuvo, kadangi laivas yra gana didelis, technologiškai gerai įrengtas, dėl to sąlygų apvirsti arba pakrypti nebuvo“, – teigė E. Valikovas.

REKLAMA
REKLAMA

„DFDS Seaways“ atstovas spaudai Vaidas Klumbys antradienio vakarą BNS teigė, kad krante keleiviams specialios pagalbos nereikia.

„Nėra ekstremalios situacijos: terminale, kaip visada laukia autobusas, krovos brigados pasirengusios, jų gal kiek daugiau, kad greičiau iškrautų krovinius, dirba registracijos centras. Jeigu reikės, keleiviams pasiūlysime viešbučių“, – BNS sakė jis.

REKLAMA

Apie gaisrą Klaipėdos keltų bendrovei „DFDS Seaways“ priklausančiame laive, plaukusiame iš Kylio į Klaipėdą, pranešta apie 13.45 valandą. Laivo variklių skyriuje pastebėta dūmų.

V. Klumbys BNS teigė, kad tikro gaisro, tai yra atviros liepsnos, nebuvo, fiksuoti tik dūmai. Dėl to automatiškai išsijungė varikliai.

Incidentas įvyko keltui esant apie 110 km nuo Klaipėdos jūrų uosto.

Niekas dėl įvykio nenukentėjo, panika nekilo. Iš pradžių rengtasi keleivių evakuacijai, bet jos neprireikė.

Laivas gabeno vilkikų, automobilių, krovinių. Juo plaukė 335 žmonės, dauguma keleivių – Vokietijos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA

V. Klumbio teigimu, dingus energijai ir užtrukus kelto reisui, keleiviams pasiūlyta nemokamų gėrimų, atkūrus elektros tiekimą išdalytas prisijungimas prie interneto, kad žmonės galėtų susisiekti su artimaisiais.

„Keltu plaukė Vokietijos jaunimo orkestras, jis mielai sutiko pakoncertuoti“, – pasakojo V. Klumbys.

Gavus pagalbos prašymą į įvykio vietą išsiųstas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365 „Dauphin“, jis atliko pirminę žvalgybą. Taip pat vykdyti gelbėjimo operaciją pasiųsti Karinių jūrų pajėgų laivai „Šakiai”, „Skalvis” ir „Jotvingis”.

Laukiant kelto uostamiesčio savivaldybėje surengtas Ekstremalių situacijos komisijos posėdis.

„Kelto keleivių priėmimui pasiruošusios visos tarnybos (greitosios pagalbos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, pasienio tarnyba, muitinė). Krante laukiama keleivių išlaipinimo“, – teigta savivaldybės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė tvirtina numačiusi patalpas keleiviams patalpinti, jei jų prireiks. Tam planuojama panaudoti „Švyturio“ areną

Premjeras Saulius Skvernelis krašto apsaugos ministrui Raimundui Karobliui teigia nurodęs, kad į gelbėjimo operaciją būtų įtrauktos visos reikiamos pajėgos, o visuomenei būtų teikiama informacija.

„Premjeras informuotas apie įvykį ir kalbėjosi su krašto apsaugos ministru. Premjeras nurodė, kad būtų teikiama informacija visuomenei, o į gelbėjimo operaciją būtų mestos visos reikiamos pajėgos iš visų valstybės tarnybų“, – antradienį BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

TURI NUOTRAUKŲ AR VIDEO MEDŽIAGOS ŠIA TEMA?
Atsiųsk mums!
SIŲSTI

Dėkojame! Medžiaga sėkmingai išsiųsta redaktoriui.

REKLAMA

Peržiūrėjus, ji bus patalpinta į straipsnį.

SIŲSTI
arba
PRIDĖTI
Klaida: nuotrauka, kurią bandote įkelti, užima per daug vietos ... (kažkas panašaus)
Įkelkite savo turimas nuotraukas ar video medžiagą ir nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.
PUBLIKUOTI
PUBLIKUOTI

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų