REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Prostitucija (nuotr. 123rf.com)

Lietuvoje prostitucija – nelegalu. Prieš naktines plaštakes ir sutenerius kovojama policijos reidais. Bet šioms paslaugoms persikėlus į internetą – teisėsaugai lieka tik bejėgiškai skėsčioti rankomis.

72

Lietuvoje prostitucija – nelegalu. Prieš naktines plaštakes ir sutenerius kovojama policijos reidais. Bet šioms paslaugoms persikėlus į internetą – teisėsaugai lieka tik bejėgiškai skėsčioti rankomis.

REKLAMA

Nors pareigūnai tikina, kad sekso paslaugas interneto skelbimuose siūlančios merginos yra gaudomos, bet tai labiau primena kovą su vėjo malūnais. Tokių skelbimų internete tūkstančiai.

Skelbimų įvairovė

Situacija tokia, kad sekso paslaugas internete pradėta siūlyti visiškai atvirai. Net nebesivarginama prisidengti „egzotiniais masažais“ ar kitomis „legaliai skambančiomis“ paslaugomis.

„Pasiilgai švelnumo? Jauna, liekna, švelni panelė laukia dosnių vaikinų ir vyrų. Fotografijos mano, skelbimas tikras“, - tikinama viename skelbime.

REKLAMA
REKLAMA

„Malonumą ir dar malonesnį orgazmą garantuoju. Tai būtent tai, ko tau reikia. Jauna, graži, juodaplaukė panelė laukia jūsų. Jei pavargai nuo kasdieninės rutinos, nori atsipalaiduoti, laukiu tavęs. Krūtinė 3 dydžio, nuotraukos yra tikros. Į sms neatsakau“, - tokių ir panašių skelbimų interneto platybėse galima rasti itin daug.

REKLAMA

Vieni skelbimai uždaresni, kiti – atviresni. Kai kurios merginos net įvardija, kiek verta su jomis praleista valanda. Peržiūrėjus keletą skelbimų galima apibendrinti, kad valandą „malonumų“ kainuoja apie 60-70 eurų. Ir, žinoma, jokių mokesčių.

Apgavo vyras

Tokias paslaugas jau keletą metų teikianti 25 metų Lina sutiko papasakoti savo gyvenimo istoriją. „Reikėtų pradėti nuo to, kad su savo jau buvusiu vyru susipažinau būdama 15 metų. Netrukus mums gimė dukra, o dar po dviejų metų ir sūnus. Gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai vyras mane apgavo. Jis paspruko palikęs su dviem vaikais ir apie 10 tūkst. eurų siekiančiomis skolomis. Teko kažko griebtis. Atvykau į Vilnių, nes sulaukiau pažįstamo pasiūlymo dirbti prostitute“, - pasakojimą pradėjo Lina.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina pridūrė, kad kitos išeities nebuvo. Oficialiai dirbti ji negalėjo, nes viską, ką pavykdavo uždirbti atimdavo antstoliai. „Tik atvykusi į Vilnių buvau įsidarbinusi prekybos centre. Bet supratau, kad uždirbdama minimumą niekaip negrąžinsiu vyro paliktų skolų. Butą Vilniaus centre man suteikusi moteris ramino, kad viskas bus gerai“, - atviravo 25 metų mergina.

Policija – nebaisu

Policijos pareigūnams Lina buvo įkliuvusi kelis kartus: „Kažkur prieš metus, lapkritį, net tris kartus mokėjau baudas už sekso paslaugų teikimą. Nieko baisaus, susimokėjau ir dirbau toliau. Tiesa, persidažiau plaukus.“

Mergina prisipažino, kad tam tikromis aplinkybėmis jai sumokama net 200 eurų už valandą. Įprastai apie 80-100 eurų. Kartais per vieną vakarą tokių „darbingų“ valandų pasitaiko net trys-keturios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Suprantama, kad prireikė laiko, jog atsirastų nuolatinių klientų ratas. Iš pradžių uždarbis buvo gerokai mažesnis“, - prisipažino Lina. Mergina džiaugėsi, kad šiandien iš uždirbtų pinigų gali išlaikyti ne tik save, bet ir savo dvi atžalas, kurios, savaime suprantama, paliktos augti su močiute.

Nėra tikra dėl ateities

Mergina neturėjo atsakymo į klausimą, ar kada nors ketina atsisakyti tokios nelegalios veiklos? „Turiu ne tik atiduoti skolas, bet ir rūpintis dviem vaikais. Jie gyvena kitame mieste, siunčiu savo mažyliams maisto, drabužių, pinigų. Viskas kainuoja, sunku...“, - sakė 25 metų mergina.

Tuo pačiu pridūrė, kad tuomet, kai pavyks užsitikrinti saugią ateitį, ji būtinai grįš pas savo vaikus: „Labai jų pasiilgstu. Kai tik pasitaiko proga, stengiuosi kalbėtis su jais telefonu. Daugiau su vyresnėle, nes sūnus dar pakankamai mažas.“

Apie tai, ar tikisi, kad kažkada pavyks gyventi normalų gyvenimą, vėl įsimylėti ir jaustis laiminga, Lina teigė per daug negalvojanti: „Po to, kai vyras mane žiauriai apgavo, sunku galvoti, kad pavyks vėl kažką tikrai įsimylėti. Man šiuo metu svarbiausia mano vaikai. Jie auga be tėvo ir motinos. Tikiuosi, kad ateityje pavyks atsigriebti už atskirai praleistą laiką.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų