REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Temidė (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno apylinkės teisme trečiadienį nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinamųjų suole atsidūrė savo keturių mėnesių vaiką prieš keletą dienų žiauriai sužalojęs 23-jų Haroldas Nomeika, jo metais vyresnė sugyventinė Joana Aleksandravičiūtė bei dar viena teisiamoji Renata Noreikaitė.

13

Kauno apylinkės teisme trečiadienį nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinamųjų suole atsidūrė savo keturių mėnesių vaiką prieš keletą dienų žiauriai sužalojęs 23-jų Haroldas Nomeika, jo metais vyresnė sugyventinė Joana Aleksandravičiūtė bei dar viena teisiamoji Renata Noreikaitė.

REKLAMA

Tiesa, šįkart nagrinėjamos bylos esmė ne smurtas prieš mažametį vaiką, o telefoninis sukčiavimas. Iš viso šiems asmenims pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Ši byla, o konkrečiai kaltinamųjų asmenybės, tik dar kartą verčia griebtis už galvų bandant suvokti, kaip tokių asmenų namuose galėjo augti trys mažamečiai, o atitinkamos tarnybos apie tai neturėjo jokio supratimo.

Telefoniniai sukčiai

Pirmiausia, kaip jau minėta, kaltinimai trijulei pareikšti dėl sukčiavimo. Taip pat dėl netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis. Kaltinimų sąrašą papildo ir neteisėtas elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Į teisiamųjų suolą šią trijulę atvedė 2017-ųjų lapkričio įvykiai. Vienas Alytaus pataisos namų nuteistas, H. Noreika bei jo bendrininkės iš senyvo amžiaus moters išviliojo pinigų. Galiausiai pareigūnams pavyko atsekti nusikaltimo eigą bei nustatyti įtariamuosius.

REKLAMA

H. Noreikai šis teistumas bus jau dešimtasis. Prieš tai jis policijos pareigūnams buvo įkliuvęs dėl plėšimų, vagysčių bei kitų sukčiavimo atvejų. Tuo tarpu jo sugyventinė jau teista už disponavimą narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Taip pat už sukčiavimą bei netikrų pinigų gaminimą ir realizavimą.

Būtent tokioje šeimoje pastaruosius kelerius metus gyveno trys mažamečiai, kurių vyriausias – vos trejų metukų. Kaip jau rašėme, praėjusį pirmadienį į Kauno klinikas buvo pristatytas sunkiai sužalotas keturių mėnesių kūdikis. Paaiškėjo, kad mažylį žiauriai sužalojo jo biologinis tėvas, jau minėtas H. Noreika. Vyrui dėl šio nusikaltimo skirtas suėmimas trims mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

Užsipuolė pareigūnus

Apie kriminalinę H. Noreikos praeitį galima būtų pasakyti labai daug. Vien tas faktas, kad jam gresia jau 10 teistumas (o bylai dėl sužaloto kūdikio pasiekus teismą ir 11-tas – aut. past.) yra labai iškalbingas. Juolab, kad mes šnekame apie vos 23 metų vyrą.

H. Noreika dėmesio centre, ne iš gerosios pusės, jau buvo atsidūręs 2014-ųjų pabaigoje. Tada dėl pareigūnų įžeidimo bei pasipriešinimo jiems, H. Noreika atsipirko apie 600 eurų bauda.

Tuomet dar tik tris kartus dėl plėšimų ir vagysčių teistas vyras buvo sulaikytas įtarus jį vagyste. Bet teistumą jis užsidirbo ne dėl to, o dėl savo elgesio su pareigūnais. Tuomet neblaivus 19-metis išplūdo patrulius pačiais įvairiausiais žodžiais, savo tiradą pratęsė ir areštinėje. Užfiksuotas ir pasipriešinimo pareigūnams atvejis, kai teko panaudoti specialiąsias priemones.

Toks nepamatuotai karštas jaunuolio būdas pareigūnams buvo žinomas jau seniai. Deja, ši informacija laiku nepasiekė Vaiko teisių apsaugos tarnybos. Gal tada būtų pavykę užkirsti kelią naujausiam ir neabejotinai žiauriausiam šio asmens padarytam nusikaltimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų