REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Pirkėją supykdė šilauogių kaina etiketėje: taip apgaudinėti žmones yra žema (nuotr. facebook.com)

Akyli pirkėjai jau ne sykį ir ne du yra pranešę apie įvairiuose prekybos centruose pastebėtus kainų neatitikimus. Su tv3.lt redakcija susisiekęs Titas pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota šilauogių kainos etiketė.

6

Akyli pirkėjai jau ne sykį ir ne du yra pranešę apie įvairiuose prekybos centruose pastebėtus kainų neatitikimus. Su tv3.lt redakcija susisiekęs Titas pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota šilauogių kainos etiketė.

REKLAMA

Pirkėjas lankėsi Kaune esančiame prekybos centre „IKI“. Prie šilauogių jis stabtelėjo pastebėjęs šioms uogoms taikomą akciją. Vietoj 2,49 eurų už 125 gr. dėžutę šilauogių buvo prašoma tik 1,99 euro.

Tačiau pakėlęs akciją skelbiančią etiketę Titas pastebėjo, jog be akcijos ši prekė taip pat kainavo 1,99 euro. Nusivylęs pirkėjas sutiko plačiau pakomentuoti susiklosčiusią situaciją.

Vos nenusipirko

Naujienų portalo tv3.lt skaitytojas Titas patvirtino, kad vaizdo įrašas buvo darytas rugsėjo 23-sios vakarą, apie 21 val. „Stabtelėjau prie savo mėgstamų šilauogių, nes pamačiau akciją ir nusprendžiau nusipirkti net nežiūrėdamas. Bet tada pagalvojau, kad 1,99 euro vis tiek yra per daug ir, regis, būtent dėl tos priežasties prieš kelias dienas nepirkau jų“, - pasakojo Titas.

REKLAMA
REKLAMA

Su panašiomis akcijos, anot Tito, jis yra susidūręs daug kartų, nes jo tėtis yra dirbęs su prekybos centrais: „Todėl žinojau, kad pakelti kainą galima ir dažnai rasi tikslią prieš tai buvusią kainą. Tai tikrai ne pirmas kartas. Tačiau tai pirmas kartas, kai akcijinė kaina yra lygiai tokia pati kaip ir prieš tai buvusi be akcijos. Mat dažniausiai nubraukta kaina būna didesnė, o pati akcija iš tikro mažesnė nei rašoma etiketėje su akcija.“

REKLAMA

Susiklosčiusią situaciją labai prastai įvertinęs vyras prekybininkų elgesį įvardijo, kaip pigų triuką. „Tai pigus triukas, kuris padeda apgauti žmones ir priversti juos nupirkti prekę. Tai pigus marketingas ir jis veikia. Aš pats vos nenusipirkau, bet prisiminiau, kad prieš kelias dienas man pasirodė brangi prekė už tą pačią kainą ir jos nepirkau.

Į akcijas dažnai žiūriu skeptiškai, visada bandau įvertinti galutinę kainą nežiūrint į tai, kokia yra nubraukta etiketėje. Tiek apsiperkant internete, tiek prekybos centruose. Aišku prekybos centruose retai tas kainas seku, kai perku kasdienines prekes, todėl net neabejoju, jog esu apgautas ne kartą. Bet kuriuo atveju, toks žmonių apgaudinėjimas yra žema, kitaip ir nepavadinsi“, - pasakojo akylas pirkėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškino situaciją

Vaizdo įrašą su šilauogių kainomis Titas paviešino socialiniame tinkle „Facebook“. Netrukus į jį sureagavo ir prekybos tinklo „IKI“ atstovai.

Iš pradžių jie pasitikslino, kurioje konkrečiai parduotuvėje buvo užfiksuota šilauogių kaina. Vėliau jie pateikė tokį paaiškinimą:

„Nuo rugsėjo 4 d. šios prekės kaina yra 2,49 EUR. Rugsėjo 23-24 d. Jūsų nurodyta parduotuvė turėjo šios prekės išpardavimą, todėl ir matėte 1,99 EUR kainą. Šiuo metu išpardavimas nevyksta ir kaina yra 2,49 EUR.“.

Šmaikščios klaidos

Kai kalbame apie kainų neatitikimus etiketėje, tai yra viena. Tačiau kartais pasitaiko žmogiškų klaidų, kurios daugiau sukelia juoko nei pasipiktinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip prieš keletą mėnesių nutiko tame pačiame prekybos centre. Tąkart internautai leipo juokais iš nuotraukos padarytos prekybos tinkle „Iki“. Didžiulė ryški akcija lietuviškoms braškėms patraukė dėl paprastos detalės – kilmės šalies.

Socialiniame tinkle „Facebook“ žmonės dalijosi nuotrauka, kurioje užfiksuota 30 proc. akcija lietuviškoms braškėms – nuo 4,49 Eur iki 3,14 Eur už 500 gramų. Tačiau šalia kilmės nurodyta ne Lietuva, o Nyderlandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų