REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Aiškinamasi, kas lėmė tragišką buriuotojų mirtį (nuotr. stop kadras)

Tragiškai pasibaigusios regatos Baltijoje, kuomet žuvo trys buriuotojai, kaltų ieškos ir pareigūnai. Jie tyrimą dėl mirties priežasties perkvalifikavo į tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Bus aiškinamasi, kas gi kaltas dėl nelaimės.

15

Tragiškai pasibaigusios regatos Baltijoje, kuomet žuvo trys buriuotojai, kaltų ieškos ir pareigūnai. Jie tyrimą dėl mirties priežasties perkvalifikavo į tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Bus aiškinamasi, kas gi kaltas dėl nelaimės.

REKLAMA

Iškart pasigirdo kalbų, kad į vandenį įkritęs jachtos kapitonas ir jo sūnus nevilkėjo gelbėjimosi liemenių.

Tarp Pirmos ir Antros Melnragės į krantą išmestas jachtas „Defiance“ ir „Esox“ vis dar skalauja ir bangos, ir vis užeinantis smarkus lietus. standupas Šeštadienio tragediją primena ant smėlio palikta žvakė ir prie jachtos pririštos dvi baltos rožės, šiandien planuota laivus pagaliau nukelti, deja, oro sąlygos ir vėl labai nepalankios, tad gelbėjimo operacija kol kas atidėta.

Prie jūros suvažiavo regatos organizatoriai, tariamasi, ką daryti su laivais. Kadangi artimiausiomis dienomis planuojamas dar didesnis, net iki 20 m/s vėjas, bangos jachtas gali visiškai suniokoti, tad reikia kuo greičiau jas nutempti. Popiet „Defiance“ apžiūrėjo policijos tyrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Bandoma bus jį kaip tik atgal į jūrą išbuksyruoti su kitu buksyru ir per jūrą, per jūros vartus įplauktumėm buksyruoti į uostą saugiai iškelti į krantą“, – sako regatos organizatorius Osvaldas Kudzevičius.

REKLAMA

Šeštadienio regata baigėsi tragiškai: popiet pranešta, kad ties Melnragės paplūdimiu iš jachtos iškrito žmonės, o pati jachta dreifuoja kranto link. Prie jachtos prisirišusi 19-metė mergina rasta ant kranto ir perduota medikams, deja, tą patį vakarą ligoninėje ji mirė.

Itin patyręs 59-erių jachtos kapitonas Olegas Zeleninas ir 36-erių jo sūnus Dmitrijus nerasti iki šiol. Ketvirtas įgulos narys – 50-metis vyras liko gyvas. Kitai jachtai – „Esox“ – lūžo stiebas. Trys iš šešių įgulos narių su gelbėjimosi liemenėmis iškrito už borto. Visus šešis įgulos narius išgelbėjo sraigtasparnis. Nevaldoma jachta irgi atsidūrė paplūdimyje.

REKLAMA
REKLAMA

Laisvalaikiu buriuojanti žurnalistė Agnė Bukartaitė pasakoja, kad šeštadienį oras buriuoti buvęs sudėtingas.

„Mano galva, oro sąlygos buvo sudėtingos, bet plaukiamos ir suplaukė, „Defiance“ įvyko tai, kas įvyko, ką mes žinom, bet buvo ir mažesnių jachtų, kurios parplaukė į uostą, parplaukė saugiai į uostą. Kapitonai rinkosi ir įgulas, kurios gali tokiom sąlygom plaukti ir kiekvienas žmogus, kuris buvo ant kiekvieno laivo, žinojo, kur plaukia“, – sako A. Bukaraitė.

Kiti jūroje buvę buriuotojai pamatė virš galvos sraigtasparnį ir tada suprato, kad greičiausiai įvyko nelaimė. Policija pradėjo du tyrimus: dėl dingusių asmenų paieškos, nes kol kūnai nerasti, tol šis tyrimas tęsiamas, ir dėl mirties priežasties nustatymo, kuris šįryt perkvalifikuotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neatsargus gyvybės atėmimas galimai pažeidus teisės aktuose numatytas saugaus elgesio taisykles. Tyrimas yra tam, kad išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių žuvo jauna mergina, ar tai vyko dėl nelaimės, ar galbūt kažkokie tai buvo faktoriai, lėmę šią mirtį“, – sako Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Tikimasi, kad tyrimo metu paaiškės, kodėl įvyko nelaimė. Jachta buvo tvarkinga, jokių gedimų, ji neapsivertė. Po nelaimės pasigirdo, kad į vandenį įkritęs jachtos kapitonas nevilkėjo gelbėjimosi liemenės, regatos organizatoriai to nei patvirtinti, nei paneigti dar negali.

„Už pačią regatą atsakingi esame mes. Kas vyksta laive, be abejo, atsakingas yra kapitonas“, – teigia O. Kudzevičius.

REKLAMA

Policijos tyrėjai apžiūrėjo laivą, rado liemenių, tačiau ar jas vilkėjo iškritę vyrai, paaiškės tik radus kūnus.

Regatoje startavo devyni laivai, viena jachta, įvertinus oro sąlygas, iškart grįžo į uostą. Vėjo greitis siekė iki 16 m/s, o bangos buvo apie 3 metrus, bet tądien jos fiksuotos ir kone dvigubai didesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų