REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Popiežius Pranciškus Kaune  (nuotr. SCANPIX)

Popiežius Pranciškus prabilo lietuviškai. Jis Kaune po Šv. mišių tarė miniai: „Gražaus sekmadienio, skanių pietų!“

56

Popiežius Pranciškus prabilo lietuviškai. Jis Kaune po Šv. mišių tarė miniai: „Gražaus sekmadienio, skanių pietų!“

REKLAMA

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino Lietuvos tikinčiuosius rūpintis socialiai pažeidžiamomis grupėmis ir tautinėmis mažumomis, nesivaikant garbės troškimo.

Kreipdamasis į daugiau kaip 100 tūkst. žmonių minią Kauno Santakos parke, Katalikų bažnyčios vadovas ragino neatsiriboti nuo visuomenės, manant, kad tai kitų atsakomybė.

„Kas iš mūsų bus tie patys mažiausieji, patys vargingiausieji, kuriuos privalome priimti šimtosiose mūsų nepriklausomybės metinėse?“ – kalbėjo popiežius.

„Galbūt tai mūsų miesto etninės mažumos arba bedarbiai, kurie priversti emigruoti. Galbūt tai vieniši senoliai, o gal jaunuoliai, nerandantys gyvenimo prasmės, nes yra netekę savo šaknų“, – sakė Šventasis Tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis paragino tikinčiuosius nepasiduoti perdėtam garbės troškimui.

„Broliai ir seserys, valdžios ir garbės troškimas yra labai paplitęs gyvenimo stilius tų, kurie nepajėgia išgyti iš savo praeities žaizdų, ir galbūt todėl šiandien nenori įsipareigoti darbui. Todėl ir diskutuoja apie tai, kaip kas labiau sužibėjo, kieno praeitis buvo tyresnė, kas turi daugiau teisių nei kiti gauti privilegijas“, – sakė popiežius.

REKLAMA

„Šitaip paneigiame mūsų istoriją, kuri yra garbinga kančiomis, viltimi, kasdiene kova, tarnystei sunaudotu gyvenimu, nuolatiniu sunkiu darbu“, – kalbėjo Bažnyčios vadovas.

Popiežius taip pat atidavė duoklę Lietuvos istorijai, pagerbdamas sovietų ir nacių aukas.

„Visa Lietuva tai gali paliudyti, kai nukrečia šiurpas vien tik ištarus žodį Sibiras, arba getai Vilniuje, Kaune ir kitur“, – sakė popiežius.

Sekmadienio popietę popiežius nacių ir sovietų aukas pagerbs apsilankydamas buvusiame Vilniaus gete ir buvusiame KGB kalėjime, kur dabar yra įkurtas muziejus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų