REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
328
Popiežiaus vizitas Lietuvoje (nuotr. SCANPIX)

Popiežius Pranciškus šeštadienio popietę Vilniuje palaimino keliolika nepagydomomis ligomis sergančių Mykolo Sapočkos hospiso ligonių.

328

Popiežius Pranciškus šeštadienio popietę Vilniuje palaimino keliolika nepagydomomis ligomis sergančių Mykolo Sapočkos hospiso ligonių.

REKLAMA

Per kelionę papamobiliu iš Aušros vartų stabtelėjęs Bažnyčios vadovas kiekvienam iš jų padovanojo po rožančių.

Vėliau jis palaimino ir greta susirinkusią minią, kuri jam skandavo padėkos šūkius.

„Aš manau, kad kiekvienas tikintysis bent kartą gyvenime bent trumpiausią akimirką norėtų pamatyti Šventąjį Tėvą. Šiandien kaip tik tokia proga, tai tiesiog labai džiaugiuosi, kad ne tik aš, bet ir mano labai sunkiai serganti mama turi tokią galimybę“, - BNS sakė 59-erių pedagogė Laima Indriliūnienė.

Hospisas daugiausia laiko išlaikomas rėmėjų lėšomis. Jis priima žmones, kuriems gydytojai teigia jau negalintys padėti.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kiek anksčiau Aušros Vartų šventovėje jis paragino tikinčiuosius tiesti tiltus, užuot stačius sienas, ir nepasiduoti konkurencijos skatinamam priešiškumui.

REKLAMA

Prieš rožinio maldą Katalikų bažnyčios vadovas perspėjo, kad statydami sienas ir užtvaras žmonės užkerta kelią Jėzaus „gerajai naujienai“.

„Praeityje statėme daug tvirtovių, bet šiandien jaučiame poreikį pažvelgti vieni kitus ir pripažinti vieni kitus kaip brolius, eiti kartu ir su džiaugsmu bei taika atrasti ir patirti brolystės vertę“, – kalbėjo popiežius.

Melstis kartu su popiežiumi į Aušros Vartų koplyčią Bažnyčia pakvietė daugiavaikes, vaikus globojančias ar juos įvaikinusias šeimas, našlaičius ir ligonius.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeliui į Aušros vartus popiežius Pranciškus kelias minutes bendravo su susirinkusia tūkstantine minia.

Ragino nepasiduoti priešiškumui Šventasis Tėvas pabrėžė, kad aplankyti Gailestingumo Motinos paveikslo į Aušros Vartus kasdien renkasi minios skirtingų tautybių ir tikybų žmonių – lietuviai, lenkai, baltarusiai ir rusai, katalikai ir stačiatikiai.

Jis išsakė viltį, kad ši judėjimo laisvė skatintų solidarumą, ir kvietė nepasiduoti priešiškumui, kurį gali skatinti atviro pasaulio konkurencija.

„Kartais gali atrodyti, kad atsivėrimas pasauliui uždaro mus į konkurencijos erdvę, kur „žmogus žmogui - vilkas“, kur vietos yra tik mus skaldančiam konfliktui, mus išsunkiančiai įtampai ir niekur mūsų nevedančiai neapykantai bei priešiškumui“, – sakė Šventasis tėvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Brangūs broliai ir seserys, tegu peržengdami šį slenkstį patirsime mūsų tarpusavio santykius nutyrinančią jėga, o Motina tepadeda mums gailestingai ir nuolankiai žvelgti į kitų trūkumus neaukštinant savęs prieš kitus“, – sakė popiežius.

Šventasis Tėvas kvietė tikinčiuosius prašyti pagalbos kurti tėvynę, galinčią priimti „priimti dialogo ir kantrumo dovanas, tėvynę, kuri pasirenka statyti tiltus, bet ne sienas, kuri mieliau renkasi gailestingumą, o ne teismą“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų