REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki popiežiaus atvykimo likus keliolikai valandų sostinė ruošiasi užrakinti miestą. Vilniaus senamiestis parai taps nepravažiuojamas. Visi, kas ne vietoje paliks automobilius, rizikuoja juos rasti nutemptus.

Iki popiežiaus atvykimo likus keliolikai valandų sostinė ruošiasi užrakinti miestą. Vilniaus senamiestis parai taps nepravažiuojamas. Visi, kas ne vietoje paliks automobilius, rizikuoja juos rasti nutemptus.

REKLAMA

Tai pykdo dalį vairuotojų, kurie nesugeba įsisavinti naujų taisyklių ir net dabar puola ardyti, ką tik nutiesus apsauginius atitvarus.

Sostinėje Vokiečių gatvės prieigose pastatytų automobilių niekada netrūksta. Tačiau mažai kas žino, kad būtent prieš popiežiaus vizitą taisyklės pasikeitė ir palikinėti transporto priemones draudžiama.

Stovėjimas beveik visose aikštelėse senamiestyje uždraustas nuo pirmadienio, tačiau net ir šiandien iki popiežiaus atvykimo likus mažiau nei parai vairuotojai niekaip negali susitaikyti su naujomis taisyklėmis. Stovinčių automobilių pilna.

Vieni žmonės prisiekinėja, kad naujų ženklų nepastebėjo. Kiti pamatę kameras šoka į automobilius ir skuba pasišalinti iš stovėjimo vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Dalino įspėjimus

Visą savaitę stovėjimo aikštelių kontrolieriai vairuotojams už valytuvų kaišiojo specialius perspėjamuosius lapelius.

„Mūsų parkavimo kontrolieriai tiesiog už stiklo tokius lapelius įspėjamuosius. Primena, kad šitoje vietoje stovėjimas yra draudžiamas, bet ten tikrai nėra jokia bauda, ar joks kažkoks fiksavimas pažeidimo. Tiesiog yra įspėjimas, kad žmonės grįžę prie automobilio rastų tokį lapuką ir pamatytų, kad tikrai negalima stovėti“, – sako „Susisiekimo paslaugų“ vadovė Modesta Gusarovienė.

REKLAMA

Tačiau Vilniaus miesto savivaldybės kantrybė nebegalinė. Sostinėje 10 valandą vakaro parai senamiestis taps visiškai užblokuotas. Jei jūs nepaklausysite ir gatvėje paliksite automobilį, transporto priemonės vėliau galite ir nerasti.

„Mes esame pasiruošę visais atvejais. Jeigu tikrai trukdys automobilis, tai jis tiesiog bus patrauktas į kitą vietą arba išvežtas į saugojimo aikštelę“, – sako savivaldybės atstovas Eduardas Garbovskis.

Nesupratingi vairuotojai

Savivaldybė prašo gyventojų gerbti laikinus ženklus ir atitvarus. Esą dar neprasidėjus vizitui, dalis vairuotojų jau pradėjo ardyti konstrukcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau Maironio gatvėje pastatytos tvoros buvo jau išstumdytos, išardytos, tai tiesiog vairuotojai siekdami įvažiuoti dar į stovėjimo vietą ardo tas tvoras ir bando dar įvažiuoti“, – sako E. Garbovskis.

Senamiestis Šeštadienį 10 valandą vakaro bus vėl atidarytas. Sekmadienį bus blokuojamos Lukiškių aikštės prieigos. Savivaldybė ragina savaitgalį palikti automobilį daugiabučio kieme ir naudotis viešuoju transportu, kuris šeštadienį bus nemokamas.„Viešasis transportas yra sustiprintas, tai ir daugiau autobusų, ir daugiau maršrutų. Užtikrinsim, kad iš visų miegamųjų rajonų būtų tie maršrutai sustiprinti“, – sako M. Gusarovienė.

Panaši situacija ir Kaune. Laikinojoje sostinėje centrinė miesto dalis taip pat bus nepasiekiama ne tik gyventojams, bet ir aptarnaujančiam transportui, taksi automobiliams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų