REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Naujosios policijos uniformos (nuotr. Policijos departamento)

Lietuvos policininkai nuo šiol atrodys kitaip. Pristatytos naujosios pareigūnų uniformos. Policijos vadovybės teigimu, ieškota tokios aprangos, su kuria pareigūnai gerai jaustųsi ir per karščius, ir per šalčius.

4

Lietuvos policininkai nuo šiol atrodys kitaip. Pristatytos naujosios pareigūnų uniformos. Policijos vadovybės teigimu, ieškota tokios aprangos, su kuria pareigūnai gerai jaustųsi ir per karščius, ir per šalčius.

REKLAMA

Gatvėse neliks ir moterų patrulių su sijonais – visos nuo šiol dėvės tik kelnes. Naujoji apranga bus brangesnė nei ligšiolinė, tačiau policija sako radusi, kur sutaupyti.

Pasirengimą rytojaus popiežiaus vizitui policijos pareigūnai stebi jau pasidabinę naujomis uniformomis. Apranga nuo šiol – tamsesnės žalios spalvos. Tačiau, pasak policijos vadovybės, ne grožis čia svarbiausia. Senosios uniformos pareigūnams buvo nepatogios. O šios esą leis lengviau judėti, o speciali medžiaga apsaugos ir nuo šalčių, ir nuo karščių.

„Medžiaga, kuri tiktų ir lietui, ir sniegui, ir šiltai, ir šaltai temperatūrai. Kad, kai lyja lietus, nebūtume šlapi, kai karšta, kad prakaitas išgaruotų“, – tikina policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai giria aprangą

Tam pasitarnaus įvairiose aprangos vietose esančios orą praleidžiančios angos. Policininkai vardija ir kitus privalumus, kurių uniformose iki šiol nebuvo.

REKLAMA

„Yra galimybė paminkštint kelius, jei funkcijos reikalauja, yra galimybė įsidėt minkštesnę medžiagą. Esant labai aukštai temperatūrai, galima atsisegt, ji puikiai ventiliuojasi“, – sako pareigūnė.

Jie giria ir batus, nuo šiol jie lengvesni, labiau primenantys sportbačius nei kerzinius batus.

„Žiemą su storesne kojine nėra šalta, kaip būdavo, kai turėdavom žieminius ir vasarinius kerzus. Žieminiai praleisdavo orą, iš karto koja vėsta ir per 20 minučių gali taip nušalti, kad net nesinori vaikščioti“, – sako policijos pareigūnė Laura Stankevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Nesušalti padės ir specialūs antveidžiai.

Laukia viena naujovė

Beje, moterų pareigūnių nei gatvėse, nei kabinetuose nebeišvysime vilkinčių sijonus. Po ilgų svarstymų sijonų atsisakyta, nes prireikus bėgioti ar braidžioti, pavyzdžiui, per brūzgynus, jie nepatogūs.

„Sijonas tikrai nebuvo tas aprangos elementas, kuris buvo patogus. Buvo priimtas sprendimas, kad mes visi dėvėtume būtent tokią uniformą. Visi esame policijos pareigūnai, nėra policijos pareigūnas vyras, policijos pareigūnė moteris. Tai yra policijos pareigūnas“, – sako L. Pernavas. Tiesa, naujos aprangos brangesnės nei anksčiau.

Naujoji policijos pareigūnų uniformų kaina su visa komplektacija – apie 1000 eurų. Ir šitaip apsirengusius pareigūnus jau galima matyti Vilniaus ir Kauno gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki metų pabaigos vilkės visi pareigūnai

Iki metų pabaigos naujos pareigūnų uniformos turėtų atkeliauti ir į visus kitus regionus, kur jas apsirengs 5000 policininkų. Kitų metų pradžioje jomis bus aprengti jau visi 8 tūkstančiai šalies policininkų. Per porą metų tam bus išleista 9 mln. eurų. Visgi generalinis komisaras tikina, kad bendra suma bus panaši kaip ir anksčiau. Jei iki šiol policininkai gaudavo vasarinį ir žieminį uniformos variantą, dabar aprangos komplektas bus vienas, tačiau pareigūnai turės keletą švarkų variantų – vėsesnį ir šiltesnį žiemai. Be to, nebeliks retai naudotos šventinės uniformos

„Brangesnės, bet nuėjome kitu keliu. Jeigu šiandien pradedantis darbą policijos pareigūnas gaudavo du uniformos komplektus – lauko ir paradinę, išeiginę, tai dabar gaus vieną komplektą“, – sako L. Pernavas.

Nauja policijos pareigūnų apranga nusižiūrėta nuo estų, o šie pavyzdį ėmė iš švedų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų