REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įžūlūs ir sunkiai protu paaiškinami nusikaltimai įvykdyti praėjusio antradienio naktį. Anglininkuose buvo padegtas vienos bendrovės administracinės paskirties pastatas. Kai į gaisrą išskubėjo Papilio ugniagesiai, kažkas išdaužė jų pastato langą.

Įžūlūs ir sunkiai protu paaiškinami nusikaltimai įvykdyti praėjusio antradienio naktį. Anglininkuose buvo padegtas vienos bendrovės administracinės paskirties pastatas. Kai į gaisrą išskubėjo Papilio ugniagesiai, kažkas išdaužė jų pastato langą.

REKLAMA

Ugnis niokojo Anglininkuose įsikūrusios bendrovės administracinį pastatą. Manoma, kad jis padegtas tyčia.

Po padegimo - vagystė

Antradienio naktį, apie 2 valandą, Anglininkų kaime veikiančios UAB „Autorasvida“ savininkas Vidas Burbulis gavo pranešimą, kad suveikė administracinio pastato signalizacija. Kadangi netoli autoserviso gyvena jo tėvai, vyras paprašė pasižiūrėti, kas vyksta. Iškart buvo pranešta apie gaisrą.

Į gaisravietę atskubėjo Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda. Buvo iškviesti Papilio ugniagesių komandos vyrai. Jie kelias valandas budėjo įvykio vietoje. Sugrįžę papiliečiai pastebėjo, kad ugniagesių pastate būta neprašytų svečių. Kažkas išdaužė vieną langą.  Apie įvykį buvo informuota policija.

REKLAMA
REKLAMA

Tyčinis padegimas

Paaiškėjo, kad Anglininkuose prieš trejus metus pastatytą administracinį pastatą bandyta padegti. Prie medinės sienos buvo atnešta padangų, pristumta mašinos sėdynė, ir jie visi padegti.

REKLAMA

Nuo liepsnos apdegė pastato siena, nudegė stogas, išdegė 0,5 kvadratiniai metrai perdangos, sulieti ofise buvę daiktai, kasos aparatas. Taip pat apdegė pusantro metro atstumu stovėjusio pastato, kuriame laikomi įrankiai, siena, nuardyta 5 kvadratiniai metrai stogo dangos.

Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Nerijus Gudas sakė, kad tai – tyčinis padegimas. Tokią versiją iškėlė įmonės savininkas. Įvykio tyrimas perduotas policijai. Antradienį Anglininkuose dirbo policijos ekspertai. Sėkmingai dirbančios įmonės savininkas Vidas Burbulis sakė, kad jam grasinta nebuvo. „Ar koks pavydas – nesuprasi...“ - svarstė vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Tas pats administracinis pastatas prieš keturis mėnesius buvo apvogtas. Tuomet savininkai patyrė didelę žalą – dingo reti specifiniai darbui su automobiliais naudojami įrankiai. Po vagystės buvo įrengta signalizacija, kuri gaisro naktį savininką pakėlė iš miego. Pastatas buvo apdraustas. Nuostoliai sieks kelis tūkstančius eurų.

Bendrovės direktorė Rasma Burbulienė sakė su vyru daug svarsčiusi, kas taip galėjo pasielgti. Ji padegimą sieja su bendrovės veikla. Jei būtų norima keršyti asmeniškai, buvo galima kėsintis padegti ir kitus pastatus, tarkim, pirtį.  Moteris labiausiai baiminasi, kad nebūtų daugiau panašių incidentų.

Tokių atvejų nėra buvę

Papilyje dirbę policijos pareigūnai mano, kad į pastato, kur įsikūrusi ugniagesių komanda, vidų patekta nebuvo. Tik išmuštas lango paketas ir išdraskytas tinklelis. Biržų rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos vadovas Kęstutis Vaičaitis sakė, kad toks atvejis, kai nuskriaudžiami į įvykio vietą išvykę ugniagesiai, pirmas per 20 metų jo darbo praktiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokių degradavusių asmenų kaimuose daugėja. Išgirdo naktį sirenas kaukiant ir lindo“, - svarstė K. Vaičaitis.

Principo reikalas

Dar antradienį priešpiet kalbėdamas su „Šiaurės rytais“ Biržų policijos Veiklos grupės vadovas Dainius Čepas teigė, kad nustatyti šiuos nusikaltimus yra principinis reikalas. „Ugniagesiai išvažiuoja padėti žmonėms, o čia kažkokie niekdariai daužo jų langus“, - piktinosi D. Čepas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų