REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Pirmoji darbo diena baigėsi tragiškai: žuvo statybininkas (nuotr. Raimundo Maslausko)

Kraupi tragedija Šakiuose. Renovuodamas pastatą žuvo 25-erių metų statybininkas. Jis, manoma nukrito nuo pastolių. Teigiama, kad tai buvo pirma jauno vyro darbo diena.

16

Kraupi tragedija Šakiuose. Renovuodamas pastatą žuvo 25-erių metų statybininkas. Jis, manoma nukrito nuo pastolių. Teigiama, kad tai buvo pirma jauno vyro darbo diena.

REKLAMA

Tiriama, ar darbininkai šioje įmonėje tinkamai paruošti darbui. TV3 žinios gavo nuotraukų, kuriose matyti, jog statybininkai ant stogo dirba be šalmų ir dažnu atveju su kroksais.

Nelaimė Šakiuose, štai šiame statybų objekte, įvyko iš pat ryto. Aplinkybės dar tikslinamos, tačiau manoma, kad nuo pastolių nukrito ir žuvo 25 metų žmogus.

Tyrimą dėl žuvusio jauno statybininko pradėjo ir policija, ir darbo inspekcija. Tragedijos sukrėstas įmonės vadovas teigia nebuvęs tuo metu objekte, todėl nieko pasakyti negali.

„Negaliu komentuoti, ar jisai nukrito nuo pastolių, ar jisai paslydo, ar jį pastūmė, ar kas dar atsitiko. Negaliu pasakyti, pats to nežinau. Dovanoki, tikrai…“, – teigia įmonės direktorius Vitalijus Bogovičius.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo inspekcija tiria, ar įmonėje laikomasi saugos reikalavimų. Panašu, kad ne visada. Nuotraukose užfiksuoti darbininkai ant to paties pastato stogo. Žmonės be šalmų, dažnai avi gumines, įspiriamas šliures. Ar šiandien ryte žuvęs jaunas vyras buvo tinkamai pasiruošęs darbui, paaiškės tyrimo metu.

REKLAMA

„Mes turime tyrimo 20 darbo dienų. Atliksim pilną analizę, išsinagrinėsim dokumentus, išsinagrinėsim visą situaciją ir bus konstatuota priežastis, dėl ko įvyko šis nelaimingas, mirtinas darbe“, – sako darbo inspekcijos vadovas Albinas Beinarauskas.

Taip pat bus aiškinamasi, ar darbuotojai šioje įmonėje dirba legaliai. Įmonės vadovas teigia, kad žuvusysis šiandien pirmą dieną atėjo į darbą. Bent jau taip rodo dokumentai, kad jauno statybininko darbo pradžia – šiandienos rytas.

„Ar instruktuotas buvo darbuotojas, ar buvo supažindintas su saugos metodais, ar pasirašytinai yra priimtas. Nes, kaip man žinoma, šiandien buvo pirma darbo diena šitoje įmonėje, šitame objekte. Dar net nepradėjęs statybinių darbų vykdyti, pirminiais duomenimis“, – sako A. Beinarauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šios dienos šalyje dirbdami žuvo 27 žmonės. 78 buvo sunkiai sužeisti. Pernai to paties laikotarpio statistika kraupesnė. Žuvo 29, sunkių traumų patyrė 101 žmogus. Tyrimai parodė, kad kone 80-čia procentų nelaimingų atvejų darbdaviai vienaip ar kitaip pažeidė saugos reikalavimus nustatančios teisės aktus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų