REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki popiežiaus vizito likus dviem dienomis, dvasininkai duoda žmonėms paskutines instrukcijas, kaip elgtis renginių metu. Gyventojai raginami melstis už gerą orą, būti drąsūs, įsiamžinti su popiežiumi asmenukėse bei nebijoti nešti dovanų.

Iki popiežiaus vizito likus dviem dienomis, dvasininkai duoda žmonėms paskutines instrukcijas, kaip elgtis renginių metu. Gyventojai raginami melstis už gerą orą, būti drąsūs, įsiamžinti su popiežiumi asmenukėse bei nebijoti nešti dovanų.

REKLAMA

Tiesa, pareigūnai aiškina, kad persistengti nereikėtų, įspėja, kad žmonės nesineštų draudžiamų daiktų, bei primena, kad pastebėjus destruktyvų, fanatišką elgesį reikia pranešti policijai.

Vos už poros dienų popiežius Pranciškus jau vaikštinės Lietuvos žeme. Vos nusileidęs Vilniaus oro uoste, Šventasis Tėvas apsilankys Prezidentūroje, pasimels prie Aušros vartų ir keliaus į susitikimą su jaunimu.

Antrąją vizito dieną, sekmadienį, popiežius išvyks į laikinąją sostinę. Čia jo nuo 5-os ryto Santakos parke lauks kauniečiai. Nors čia scena jau stovi, pasiruošimo darbai dar nebaigti, pavyzdžiui, toliau klojamas asfaltas.

REKLAMA
REKLAMA

„O štai Kaune laukiama beveik 100 000 žmonių. Štai Santakos stadionas suskirstytas į specialius sektorius. Čia rinksis tikintieji, kairėje jau įrengtos ir palapinės. Vienoje iš jų giedos choras, priekyje, matote, baigiama įrengti ir altoriaus pakyla, čia jau kabo ir kryžius. Būtent šioje vietoje popiežius Pranciškus aukos šventąsias Mišias“, – pasakoja žurnalistė Vaida Girčė.

REKLAMA

O kol Popiežiaus nėra, į tą pačią Katedros aikštę susirinkę dvasininkai ragina gyventojus dalyvauti ir pasimelsti, kad šeštadienį sostinėje šviestų saulė.

„Linkiu vilties neprarasti ir tikėjimo, melstis už gražų orą, bet nepabijoti jo, net jei ir su skėčiu ateitumėte“, – sako arkivyskupas Gintaras Grušas.

Pasak arkivyskupo, dabartinis ir prieš 25-erius metus vykęs popiežiaus vizitas skiriasi. Anot G. Grušo, Lietuva ne tik turi daugiau patirties priimant tokį svečią, bet ir technologijos yra daug pažangesnės. Pats kadaise intensyviai organizavęs ir Jono Pauliaus vizitą, dabar arkivyskupas iki šiol atsimena anas dienas.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau telefoną specialiai įsigyti mobilų, kuris buvo plytos dydžio, ir specialiai pasisiuvau švarką, kad galėčiau nešioti. Technika dabar: visi turim internetą, visi turim mobilius“, – sako G. Grušas.

Ką svarbu žinoti visiems einantiems išvysti popiežių – ogi kad jis mėgsta netikėtumus. Nė neįspėjęs gali paprašyti apsaugos sustoti ir, tarkim, pasivaišinti gyventojų atsinešta matė arbata.

„Net jo apsaugininkai nežino, kur jis sustos ar ką padarys. Mes pasidedam Šventosios Dvasios veikimui, kad jis sustos ten, kur labiausiai reikia žmonėms“, – įsitikinęs G. Grušas.

Šventasis Tėvas taip pat visada maloniai sutinka įsiamžinti asmenukėse.

„Popiežiui pravažiuojant gali labai lengvai pasidarytį „selfį“ su popiežiumi ir to linkiu. Tik „biški“ baisu, kad nenusisuktų nugara į popiežių, kad galėtų savo „selfį“ turėti“, – sako G. Grušas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir dar – pasirodo, popiežius nesibodi ir priima visas jam atneštas dovanas.

„Geriausias būdas į nunciatūrą pristatyti tas dovanas. Esu matęs ir paveikslų, ir skulptūrų, ir vaikų piešinių, ir atvirukų“, – sako arkivyskupas.

Nors Šventasis Tėvas mėgsta asmeniškai bendrauti su tikinčiaisiais, Vidaus reikalų ministerija perspėja, kad pareigūnai griežtai tikrins visus įtartinus asmenis. Policija ragina nesinešti jokių pavojingų daiktų, į kurių sąrašą patenka ne tik ginklai ar sprogmenys, bet ir aštrūs daiktai.

Pareigūnai taip pat ragina stebėti aplinką ir pamačius destruktyvų, fanatišką elgesį iš karto pranešti policijai.

„Žmonės nekontroliuojamai lipa per atitvarus, nori prisiliesti prie popiežiaus. Gal ir galima sugalvoti, kodėl taip daro, bet, žinokit, kad tai netoleruotinas dalykas. Stovime, žiūrime, stebime, nežinau, plojame, verkiame, ką norim, darome, bet nelipame per atitvarus“, – sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Popiežiaus vizito metu dirbs apie porą tūkstančių pareigūnų. Taisyklė taip pat griežtai draudžia į dangų kelti dronus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų