REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių slaugos ligoninėje vyko tokie siaubingi dalykai, kad net tyrėjai sunkiai patikėjo tuo, ką sužinojo. Šiaulių palaikomojo gydymo ir geriatrijos ligoninėje medikės senukus žiauriai mušė, terorizavo, kad atimtų pinigus.

Šiaulių slaugos ligoninėje vyko tokie siaubingi dalykai, kad net tyrėjai sunkiai patikėjo tuo, ką sužinojo. Šiaulių palaikomojo gydymo ir geriatrijos ligoninėje medikės senukus žiauriai mušė, terorizavo, kad atimtų pinigus.

REKLAMA

Maža to, senolius medikės su nusikaltėlių kompanija persekiojo ir namuose. Grobdamos senukų pinigus, aukso dirbinius, dokumentus, bankų korteles medikės su bendrais net nuodijo – pylė į maistą medikamentus.

Į Šiaulių apylinkės teismą, lydima draugės 89 metų Liongina ateina papasakoti kokį košmarą teko išgyventi Šiaulių palaikomojo gydymo ir geriatrijos centre. Apie slaugą ir gydymą vienišai senutei čia kalbos greit pasibaigė – į slaugos ligoninę atsivežusi kelis tūkstančius eurų santaupų senjorė tapo čia pat dirbančių medikių vagilių taikiniu. Slaugytojos padėjėjomis dirbusios 57 ir 46 metų metų moterys, pasak senjorės, pasikeisdamos jos vos neužmušė čia pat palatoje, bandydamos iš rankų išplėštų pinigus.

„Ir naktį atėjo ta Alma vardu. Atėjo, pradėjo grabaliotis apie mane. Ir už tos piniginės man. Aš sušukau visa gerkle. Ir mane metė iš lovos, kaip metė, o lovos galuose yra tokios geležys, ant tų geležių aš ir apspangau. Jinai galvojo, kad aš nebegyva ir išbėgo lauk. Aš spaudžiausi prie sienos, ji meta lauk, ir pradėjo keliais va taip lipti ant manęs, ir tada aš viską paleidau. Ji paėmė pinigus ir išėjo“, – sako nukentėjusioji Liongina.

REKLAMA
REKLAMA

Sumušta ir apiplėšta senutė sako, skundėsi slaugos ligoninės gydytojoms, bet vietoj tyrimo, skundas ligoninėje esą buvo ištirtas štai taip.

„Rytą atėjo gydytoja ir pasakiau gydytjai. Pasakiau. Gydytoja užpyko – ne visus pavogė pinigus, buvo 4000, pavogė 2.500.“, – sako Liongina.

REKLAMA

„Nusikaltimas. Sumušė ir dar gydytoja pasakė, greit lauk iš ligoninės. Su direktore pašnekėjau. Aš einu į teismą. Direktorė nieko nesakė. Jūsų reikalas kaip. Sakau vadovaujat įstaigai, kas čia darosi, ne pirmą kartą“, – tikina Albina, nukentėjusiosios draugė.

Tada ligoninėje sautėjančios vagilės batais chalatais pasijuto visagalėmis . Maža to, kad senutė galimai buvo kelis kartus ligoninėje sumušta ir apiplėšta, vagilės ją atsivijo ir į namus. Kur gyvena senutė nebuvo sunku rasti – gi dirbo ligoninėje.

„Ir ta Vida atvežė nuodų, pylė man, užglušino, namie atėmė 500 eurų, pensiją už 4 mėnesius. Ir laikrodį auksinį ir žiedus su žalia akim“, – sako Liongina.

REKLAMA
REKLAMA

Matyt, pajutusios, kad už vagystes ir smurtą niekas jų nebaudžia, slaugos ligoninės darbuotojos net subūrė vagių ir sukčių gaują, įtraukė ir vienos jų 6 kartus teistą sugyventinį. Gauja iš ligoninėje gulinčios kitos moters pavogė ir ištuštino banko kortelę, rinko duomenis apie vienišus žmones, kurie turėjo bent kokio turto – buvo pardavę sklypą, turėjo santaupų. Nusižiūrėtus senukus medikių suburta gauja greit apstodavo.

„Nukentėjusiais pripažinti 5 asmenys, kaltinamosios dvi slaugos centro darbuotojos, o visi kiti 4 asmenys yra vienos pagrindinės organizatorės bendrininkai. Jie padėdavo plėšti žmonių pinigus ir kitus vertingus daiktus, auksinius dirbinius.“, – sako prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaujos nuskriaustas ir 89 metų Eugenijus sunkiai renka žodžius, vyriškiui skaudu prisiminti, kaip jį buvo apipuolę gaujos vagys.

„Čiut ne 2000. IŠ piniginės namie ištraukė? Rado padėtus. Viena kalbėjo su manim, kita ėjo pažiūrėti, kaip aš gyvenu. Pažiūrėjo…“, – sako nukentėjusysis Eugenijus.

Rezonansinė byla kelią iki teismo skynėsi nuo pernai kovo. Dėl sunkiai protu suvokiamų piktadarybių ir medikių cinizmo bei nukentėjusiųjų amžiaus buvo sunku patikėti, kad tai tiesa. Tačiau tyrėjai nuveikė didelį darbą ir štai byla teisme. Joje iš viso 16-ka nusikalstamų veikų, kurias atliko arba organizavo dvi štai šios Šiaulių slaugos ligoninės darbuotojos- iš slaugomų ligoninėje ar lankomų namie senukų vogė grynuosius, papuošalus, pinigus iš kortelių, kad tai daryti būtų lengviau senukus migdė vaistais. Bylos Šiaulių slaugos ligoninė nekomentuoja – esą administracija išvykusi atostogauti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų