REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime – atvira korupcija. Būtent taip opozicija ir ekspertai vadina nuo socialdemokratų atsiskyrusių socialdarbiečių viražus siekiant bet kokia kaina gauti partijai pinigų.

Seime – atvira korupcija. Būtent taip opozicija ir ekspertai vadina nuo socialdemokratų atsiskyrusių socialdarbiečių viražus siekiant bet kokia kaina gauti partijai pinigų.

REKLAMA

Iš pradžių norėję atsiplėšti gabalą buvusių kolegų dotacijos, dabar socialdarbiečiai keičia taktiką ir jau prašo papildomų šimtų tūkstančių iš Vyriausybės. Tai reiškia, kad už jų norą įkurti naują partiją mokėtų visi lietuviai.

Valstiečiai tokiam ištikimų ir nereiklių partnerių planui mielai pritaria.

„Tie balsai buvo surinkti kartu ir mes tikėjomės, kad mūsų kolegos elgsis vakarietiškai, demokratiškai ir tiesiog pasidalins. Tokie siūlymai buvo, bet jiems pinigai svarbiau už garbę“, – sako socialdarbietis Juozas Bernatonis.

Jeigu Seimas palaimintų tokį sprendimą, socialdarbiečiai gautų apie 200 tūkst. eurų paramos.

„Mums reikalingas oficialus finansavimas, kitaip partija negali vykdyti jokios veiklos. Ar 200 tūkst. mažai, ar daug – taupiai naudojant, tai nemaži pinigai“, – sako socialdarbietis Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia – tai bus, sako valstiečiai.

„Aš manau, kad visos partijos turėtų turėti dotacijas tam, kad nereikėtų ieškoti šešėlinio finansavimo“, – sako Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

REKLAMA

Ramūnas Karbauskis, dar neseniai atsisakęs net prezidentės kvietimo vakarienės, dabar jau lyg niekur nieko aiškina, kad valstiečiai paklūsta prezidentei, kuri pasisakė, kad socialdarbiečiai dotaciją turėtų gauti.

„Mes įsiklausėm į tuos žodžius, pakeitėm siūlymus ir dabar siūlymas jau atitinka ir prezidentės matymą“, – tvirtina valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Apžvalgininkai nesupranta, kaip galima skirti papildomus mokesčių mokėtojų pinigus partijai, kuri net nedalyvavo rinkimuose.

„Už ką? Už ką aš turiu mokėti? Aš balsavau rinkimuose, išrinkau vienokias ar kitokias partijas, suformavau Seimą ir staiga vidury kadencijos iš manęs reikalaujama dar pinigų už tai, kad jie tarpusavy susipyko“, – piktinasi apžvalgininkas Vytautas Bruveris.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis šioje situacijoje problemos neįžvelgia.

„Mokesčių mokėtojai išlaiko politines partijas. Toks modelis yra priimtas ir pasiteisino. Kita vertus, yra didesnė frakcija negu ta, kuri turi likusią dotaciją, tai turi turėti finansavimą.“

„Aš, jei būčiau Vyriausybės vadovas, pasiūlyčiau špygą taukuotą, o ne pinigų“, – sako V. Bruveris.

„Būna korupcija, būna politinė korupcija ir būna politinė korupcija, kuri daroma atvirai, neslepiant, „nes mums reikia, nes norime dalyvauti rinkimuose“. (…) Nesuprantu, kiek cinizmo reikia turėti šitaip elgiantis“, – teigia liberalų atstovas Eugenijus Gentvilas.

Ar Vyriausybė turės skirti dotaciją socialdarbiečiams, paaiškės po galutinio Seimo balsavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų