REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Lietingas oras (nuotr. Fotolia.com)

Šilumos mylėtojams šį savaitgalį teks nusvilti. Po užsitęsusios vasaros ateina ruduo. Šeštadienį orai subjurs, temperatūra kris dešimčia laipsnių.

20

Šilumos mylėtojams šį savaitgalį teks nusvilti. Po užsitęsusios vasaros ateina ruduo. Šeštadienį orai subjurs, temperatūra kris dešimčia laipsnių.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje bus mažai debesuota. Lietaus nenumatoma. Aukščiausia temperatūra 25 – 28 laipsniai, pajūryje 20 – 22 laipsniai šilumos.

Artimiausią naktį žymesnio lietaus taip pat nenumatoma, šiek tiek palis apie Kauną ir Panevėžį. Temperatūra kris iki 14 – 16 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną pietinių krypčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15–17 m/s. Šils iki 26 – 28 laipsnių šilumos. Pajūryje iki 25 laipsnių šilumos.  

„Šeštadienį vasara traukiasi, bus temperatūros kritimas. Ta temperatūra ir kris per dešimt laipsnių mažiausiai, taip ir kris ir laikysis, o paskui ir dar žemesnė bus, tai mes galiausiai sulaukėme jau to rudens lietaus kas yra labai gerai gamtai, nes yra natūralu, kad rudenį ateina lietus, gyvajai gamtai to lietaus labai reikia, miškai perdžiūvę, grybai nedygsta. Mums to lietaus dabar labai reikia.

REKLAMA
REKLAMA

Tai lietus lis gal ne nuolatos, bet visą laiką bus taip, kad vis palis, daugiau mažiau. Jau ieškom guminių botų, striukės, skėčio“, – kalba sinoptikas Naglis Šulija.  

REKLAMA

Šeštadienį smarkiai atšals  

Šeštadienio naktį laikysis 12 – 14 laipsnių šiluma, pajūryje temperatūra sieks 15 laipsnių šilumos. Dangus bus apniukęs, didžiojoje Lietuvos dalyje lis.

Dieną šils iki 15 – 16 laipsnių šilumos. Diena bus apsiniaukusi, o pajūryje ir Vilniuje numatomas lietus. Vyraus stipresnis vėjas.

Sekmadienį – lis  

Sekmadienio naktį laikysis 8 – 9 laipsnių šiluma, pajūryje apie 11 laipsnių šilumos. Naktis bus apniukusi, daug kur palis. Vyraus 7–12 m/s vėjas.

Dieną šils iki 14 – 15 laipsnių šilumos. Daug kur palis. Išsilaikys stipresnis vėjas.  

Kas bus toliau?

Kitą savaitę šiluma dar nesugrįš, Laikysis lietingi, darganoti orai. Šilta nebus.

Rugsėjis numatomas šiltesnis už normą, o spalis įprastas.

„Spalis kol kas numatomas artimas daugiametėms normoms. Šis rugsėjis numatomas šiltesnis, nei įprasta, o spalis artimas daugiametėms normoms. Šiluma kažkada pasitrauks, nes viskas neišvengiamai eina rudenyn, saulės jau nėra tokios kaitrios ir ilgėja naktys, ateina ruduo, jau šito neišvengsime“, – sakė klimatologas Donatas Valiukas.  

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra 18 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 18 laipsnių, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 18 laipsnių šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 17 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 14 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 18 laipsnių šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 15 laipsnių, Kuršių mariose – 17 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų