REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Picerijų tinklą valdanti įmonė „Čili pica“ į valstybės biudžetą turės sumokėti per 73 tūkst. eurų mokesčių, baudų ir delspinigių, galutinai nutarė teismas.

Picerijų tinklą valdanti įmonė „Čili pica“ į valstybės biudžetą turės sumokėti per 73 tūkst. eurų mokesčių, baudų ir delspinigių, galutinai nutarė teismas.

REKLAMA

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) galutinai patvirtino, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sprendimas darbuotojams išmokėtas pensijų įmokas apmokestinti kaip atlyginimą yra teisėtas.

VMI nustatė, kad siekdama išvengti mokesčių, įmonė dalį atlyginimų 44 darbuotojams mokėjo per pensijų fondus. Visi jie – padalinių vadovai, įmonės vadovė, vyriausioji buhalterė ir kiti administracijos darbuotojai – realiai įmokų pensijų fonde nekaupė, o per kelias dienas jas atsiimdavo ir naudodavo kitiems tikslams.

Pasinaudojant šioms įmokoms taikoma lengvata, 2009-2011 metais jiems buvo išmokėta daugiau nei 416 tūkst. litų.

„Teismas sprendė, kad pareiškėjo („Čili pica“ – BNS) vadovybė žinojo apie darbuotojų galimybę be atskiro mokesčio laisvai disponuoti į jų sąskaitas pensijų fonde pervestomis pensijų įmokomis, bei kad darbuotojai pensijų kaupimo fonde pervestų lėšų faktiškai nekaupia, tačiau nesiėmė jokių veiksmų, kad pervedamos pensijų įmokos būtų naudojamos pagal jų tikslinę paskirtį“, – rašoma LVAT nutartyje.

REKLAMA
REKLAMA

VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė sako, kad joks realus pensijų kaupimas nevyko, o pensijų įmokos tebuvo vienas iš darbo užmokesčio mokėjimo būdų.

REKLAMA

„Bendrovė, neva įmonės lėšomis prisidedanti prie ilgalaikio pensijų kaupimo, siekė ne didinti darbuotojų lojalumą, o gauti neteisėtos mokestinės naudos. Įmonė pensijų įmokas nepagrįstai priskyrė neapmokestinamosioms pajamoms ir taip siekė išvengti valstybinio socialinio draudimo bei privalomojo sveikatos draudimo įmokų, taip pat įmokų į Garantinį fondą“, – pranešime sakė R. Virvilienė.

VMI dar 2013 metų liepą nutarė, kad „Čili pica“ turi sumokėti 40,9 tūkst. eurų „Sodros“ įmokų bei 20,5 tūkst. eurų baudą, 7,2 tūkst. eurų sveikatos draudimo įmokų ir 3,6 tūkst. eurų baudą bei kitus mokesčius ir baudas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aplinkybės patvirtina mokesčių administratoriaus išvadas, kad pareiškėjas tokiais veiksmais siekė įgyti neteisėtos mokestinės naudos – išvengti socialinio, sveikatos draudimo ir Garantinio fondo įmokų mokėjimo, o sudarytos pensijų kaupimo sutartys buvo tik priemonė šiam tikslui pasiekti“, – rašoma teismo nutartyje.

VMI ir „Čili picos“ ginčas teismuose nagrinėtas ne vienerius metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų