REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai vis intensyviau ruošiasi popiežiaus vizitui. Ne tik statomos scenos bei tvarkomos miestų gatvės. Tūkstančiai žmonių repetuoja giesmes, tikėjimo liudijimus, kuria šokius, kiti ruošiasi specialius apdarus akistatai su Pontifiku.

Lietuviai vis intensyviau ruošiasi popiežiaus vizitui. Ne tik statomos scenos bei tvarkomos miestų gatvės. Tūkstančiai žmonių repetuoja giesmes, tikėjimo liudijimus, kuria šokius, kiti ruošiasi specialius apdarus akistatai su Pontifiku.

REKLAMA

Šiam įvykiui išleistas specialus pašto ženklas, į Katedros aikštę bus atgabentas ir pasaulyje garsus Dievo gailestingumo paveikslas.

Ne visi sostinėje kalbinti praeiviai dalyvaus popiežiaus vizito renginiuose, tačiau tie, kurie mėgins išvysti Šventąjį Tėvą savo akimis, galės pamatyti begalę skirtingų renginių. Pavyzdžiui, Kaunas popiežiaus lauks nuo 5-os ryto. Žmonės, tarp jų ir kauniečiai Vytautas su Jurgita, čia dalinsis savo tikėjimo liudijimais.

„Vien iš dalių yra liudijimai, mes nebūsime vieninteliai, ten bus daugiau liudijimų, žmonės įvairia savo patirtimi dalinsis, drąsins ir kalbės apie viltį ir džiaugsmą, kurį mes patiriame kasdienybėje. Tai mes būsime vieni iš tų, turėsime tarnystę ar privilegiją užlipti ant scenos ir tiesiog paliudyti, kaip mes tai patiriame“, – sako Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA

Ruošiasi ne tik nuo ankstyvo ryto budėsiantys kauniečiai.

Specialiai Šventojo Tėvo vizitui suburtas kunigų ir vienuolių choras giedos popiežiui Pranciškui Kauno katedroje.

REKLAMA

„Viso giesmės, kurios skambės susitikime su popiežiumi, kunigų ir vienuolių, tai bus kunigams ir vienuoliams žinomos giesmės, galbūt netgi daugiau vienuoliams, nes norėta, kad giesmės būtų apie pašaukimą į pašvęstąjį gyvenimą arba kunigystę, tai todėl giesmės bus tokios ypatingos, kurias mes, kaip vienuoliai, dažniausiai giedame“, – sako sesuo Celina Galenytė.

Specialiai popiežiaus vizitui sukurtos jaunimo giesmė, kuri skambės Katedros aikštėje. Šiai giesmei yra sukurtas ir šokis.

„Pristatyti praeities, dabarties, ateities amžiną viltį, kuri yra Kristuje Jėzuje. Kiekviename žingsnyje – tiek sukuriant giesmę, tiek galvojant, kaip ją atlikti, ir, be abejo, kurdami giesmės vaizdo klipą, mes galvojame apie žmones, kurie ten dalyvaus“, sako giesmės autorius Davidas Hedinas.

REKLAMA
REKLAMA

Į Katedros aikštę specialiai popiežiaus susitikimo su jaunimu proga iš Dievo Gailestingumo šventovės Vilniuje bus atgabentas nuolat saugomas originalus Dievo Gailestingumo paveikslas. Meno kūrinį galės išvysti ne tik popiežius, per Katedros aikštės ekranus bus rodoma kitokia iš lietuvių veidų sulipdyta speciali mozaikinė jos versija.

Savo atvaizdus puslapyje popieziausvizitas.lt gali palikti kiekvienas tautietis.

„Tai yra Dievo gailestingumo paveikslas, vienas šiandien žinomiausių paveikslų apskritai Katalikų bažnyčioje pasaulyje. Ir kadangi turime, kuo didžiuotis, ir turime, kuo džiaugtis, tai būtent tas paveikslas su džiaugsmu yra nešamas į sceną, kur jaunimas susitiks su popiežiumi. O žinome, kad popiežius ypač akcentuoja gailestingumą“, – sako Piligrimų centro vadovė Inesa Čaikauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošė ir Lietuvos paštas, kuris pagamino proginį pašto ženklą, jame šalia popiežiaus Pranciškaus puikuojasi Kauno Santakos slėnis ir Vilniaus Aušros vartai.

„Pašto ženklų leidybos komisija priėmė tokį sprendimą, kaip atvaizduoti tuos 2 miestus viename pašto ženkle ir, va, tas buvo toks prašymas, kaip ir irgi parengti tą maketą pagal tą pageidavimą“, – sako Lietuvos pašto atstovė Aušrutė Varnienė.

Pašto ženklą bus galima įsigyti nuo rugsėjo 22-osios centriniame sostinės pašte. Lietuvos paštas pagamino 40 000 jo vienetų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų