REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Lietuvos transporto saugos administracija trečiadienį dalyvaus projekte EDWARD – Europos diena be žūčių kelyje.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Lietuvos transporto saugos administracija trečiadienį dalyvaus projekte EDWARD – Europos diena be žūčių kelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio projekto tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į eismo saugumą keliuose ir vykdyti įvairias priemones, siekiant, kad trečiadienį Europos keliuose nežūtų nė vienas žmogus.

REKLAMA

Magistraliniuose šalies keliuose bus bandoma užkardyti pavojingiausius pažeidimus, vykdyti krovinius ir keleivius vežančio transporto kontrolę, šio transporto vairuotojų dėmesį blaškančių veiksnių patikrinimą ir eliminavimą, skelbia Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Akcentuojant pavyzdingą dalyvavimą eisme, bus tęsiama eismo dalyvių skatinimo iniciatyva „Švarus vairuotojas“.

Be to, eismo dalyviams bus dalijami atšvaitai, mažiesiems – saugaus eismo atmintinės. Skatindami prisidėti prie sąmoningo eismo saugą puoselėjimo, pareigūnai siūlys vairuotojams pasirašyti EDWARD saugaus eismo dalyvio įsipareigojimus, kvies tapti „Saugaus eismo ambasadoriais“ ir paženklinti automobilius EDWARD lipdukais.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsakingai vykdome pareigą, kad nelaimingų atsitikimų keliuose būtų kuo mažiau. Reikšmingi rezultatai pasiekiami įgyvendinant daug kompleksinių priemonių, o šio projekto tikslas – dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į eismo saugumą keliuose. Visi kartu siekiame, kad Europos diena be žuvusiųjų keliuose taptų kasdienybe“, – teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Prie projekto EDWARD prisijungia daugelis Europos šalių – tarptautinė eismo dalyvių sąmoningumo ir saugaus eismo propagavimo akcija prasidėjo Ispanijoje ir keliauja per Airiją, Jungtinę Karalystę, Belgiją, Liuksemburgą, Vokietiją, Prancūziją, Skandinavijos šalis, Latviją ir Estiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje prie šios akcijos prisideda visų šalies apskričių policijos pareigūnai, kitos už eismo saugą atsakingos institucijos.

„Dėmesio į kelią“ savaitė Lietuvoje prasidėjo nuo prevencinės priemonės Kaune – pareigūnai tikrino ryte į darbą vykstančių vairuotojų blaivumą, vykdė kitų pažeidimų kontrolę ir prevenciją.

Policininkai taip pat apsilankė Kauno mokyklose – vaikams buvo dalijami atšvaitai, skaitomos paskaitos apie saugų eismą.

Nemažą dėmesį pareigūnai skyrė pavyzdingiems, taisyklių nepažeidžiantiems vairuotojams.

Pareigūnai ne tik įspėjo ar baudė prasižengusiuosius, bet ir su bendrove „Švaros broliai“ tęsė socialinę saugaus eismo iniciatyvą „Švarus vairuotojas“.

REKLAMA

Nustačius Kelių eismo taisyklių nepažeidžiančius ir anksčiau nebaustus vairuotojus, jiems buvo suteikiami „Švaraus vairuotojo“ lipdukai-ženkliukai, kuponai nemokamam automobilio plovimui.

Antradienį pareigūnai dėmesį skyrė neviešam patruliavimui, Kelių eismo taisyklių pažeidimų, susijusių su pagrindinėmis eismo įvykių priežastimis, užkardymui, vairuotojų kultūros ir atsakingo dalyvavimo eisme skatinimui, pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų nustatymui.

Vien Vilniaus apskrityje dirbo 6 policijos skiriamaisiais ženklais nežymėti automobiliai, kurie fiksavo įvairius pažeidimus, greičio viršijimo ir nedrausmingo bei pavojingo vairavimo atvejus.

REKLAMA

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais šalyje įvyko daugiau kaip 2 200 eismo įvykių, juose žuvo 119 žmonių ir beveik 2 700 buvo sužeista, tarp jų – 13 proc. nepilnamečių.

Europos kelių policijos tinklo TISPOL duomenimis, Europos keliuose kiekvieną savaitę žūsta 500 žmonių, šis skaičius per pastaruosius metus sumažėjo 2 procentais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų