REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad įvertinus atnaujintas darbo užmokesčio augimo prognozes, nuo sausio minimali mėnesio alga gali siekti 430 eurų.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad įvertinus atnaujintas darbo užmokesčio augimo prognozes, nuo sausio minimali mėnesio alga gali siekti 430 eurų.

REKLAMA

„Galėtų būti tarp 420 ir 430 eurų“, – antradienį interviu LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Pasak premjero, Trišalė taryba turėtų laikytis pozicijos, kad minimali alga būtų siejama su Finansų ministerijos pateikiamomis vidutinio mėnesinio užmokesčio prognozėmis.

Anot S. Skvernelio, remiantis ankstesniais duomenimis siūlyta nustatyti 420 eurų minimalią mėnesinę algą, bet rugsėjo 12 dieną prognozės buvo pagerintos, todėl „galima kalbėti apie šiek tiek didesnę minimalią algą“.

Trišalė taryba antradienį ketina galutinai nuspręsti, kiek nuo kitų metų turėtų didėti minimalus darbo užmokestis (MMA). Profsąjungų atstovai žada ir toliau laikysis pozicijos, kad ji turi siekti 450 eurų, darbdavių atstovai siūlo nustatyti skirtingą MMA regionuose.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras teigė, kad 450 eurų minimali alga iškreiptų darbo rinką.

„Tikrai tokiam skaičiui galima pritarti, kadangi norisi, kad ta minimali alga būtų didesnė. Bet ji gali iškreipti pačią darbo rinką, nes galiausiai kalbame apie darbo užmokestį, kuris mokamas nekvalifikuotą darbą dirbantiems asmenims, todėl tas atotrūkis tarp reikalingos kvalifikacijos darbo užmokesčio ir jo neturėjimo gali iš esmės išnykti“, – kalbėjo premjeras.

REKLAMA

Šiemet Trišalė taryba jau tris kartus bandė susitarti dėl MMA didinimo. Vyriausybė siūlė nuo kitų metų MMA padidinti iki 420 eurų, profsąjungos – iki 450 eurų, o darbdaviai ketino palaikyti 420 eurų pasiūlymą, tačiau bendro sprendimo iki šiol nepriėmė.

Pernai Trišalė taryba nusprendė, kad MMA turi būti 45-50 proc. vidutinės algos, o konkretus santykis bus lygus keturių didžiausią santykį turinčių Europos Sąjungos (ES) šalių vidurkiui, tačiau turės išlaikyti 45-50 proc. ribą. Lietuvos bankas gegužę pasiūlė, kad MMA turėtų didėti 20 eurų – iki 420 eurų – tai yra 47,3 proc. vidutinio darbo užmokesčio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų