REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalas Vilniaus naminių gyvūnėlių kapinėse „Keturios pėdutės“. Legaliose gyvūnėlių kapinėse savo numirusius šunis ir kates palaidojusiems vilniečiams pranešta, kad augintinius teks išsikasti ir perkelti į naują vietą.

Skandalas Vilniaus naminių gyvūnėlių kapinėse „Keturios pėdutės“. Legaliose gyvūnėlių kapinėse savo numirusius šunis ir kates palaidojusiems vilniečiams pranešta, kad augintinius teks išsikasti ir perkelti į naują vietą.

REKLAMA

Jie, anot Vilniaus miesto savivaldybės, palaidoti tiesiai virš dujotiekio, kur kasinėti ne tik griežtai draudžiama, bet ir pavojinga. Naminių gyvūnėlių kapinių lankytojai atrėžia – jokių ženklų, žyminčių kapinių teritorijos ribas, anksčiau nebuvo.

Čia, į prie „Regitros“ įsikūrusias legalias naminių gyvūnėlių kapines, Dovilė skuba bent kartą per savaitę. Anksčiau, lankant šunelio kapą, merginos širdis bent trumpam nurimdavo. Tačiau vieną dieną prieš gerą savaitę mergina atvyko aplankyti savo augintinio kapo ir nustėro.

„Dar sekmadienį mes praeitą buvome atvažiavę prie mūsų gyvūno kapo. Nebuvo šito ženklo, buvau penktadienį – jau yra. Ir dabar mane bando įtikinti – gal aš nepastebėjau. Taip per porą metrų dar matau kol kas“, – sakė Dovilė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai iškilę dujotiekio ženklai, riboženkliai bei aiškiai nubrėžtos gyvūnėlių kapinių ribos reiškia, kad ne vietoje atsidūrę naminių gyvūnėlių kapai turės būti pamiršti arba perkelti. Augintinius teks iškasti ir laidoti iš naujo.

REKLAMA

Kasinėti dujotiekio teritorijoje yra pavojinga. Anot gyvūnų mylėtojų, jei būtų žinoję, niekas ir nebūtų laidojęs savo augintinių ten, kur negalima. Dabar iškasti ir perkelti teks per 100 ten esančių kapų. Kai kurie kapai nesulaukė net to. Jie buvo paprasčiausiai panaikinti.

„Mes palaidojom gyvūnų kapinėse oficialiose, tik tuo metu žinojome, kad tai oficialios kapinės, o dabar išlindo tokia naujiena, kad jos yra visai neoficialios lyg ir, o tai sužinojom tik tada, kai nuvykome aplankyti kapo, ir radom, tiksliau, neradom kapo. Buvo sunkiosios technikos viskas sugadinta“, – sakė Dovilė.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina, kad riboženkliai kapinėse buvo visada. Tiesa, juos tekdavo nuolat keisti, nes jie pastoviai dingdavo.

Ką daryti savo gyvūnėlius ne ten palaidojusiems vilniečiams? Vilniaus miesto savivaldybė mato tik vieną išeitį.

„Mes padarysime papildomą informacinį pranešimą, tiesiog informuosime žmonės tiek kapavietėje, tiek galbūt viešai, kad šie kapai yra atsidūrę už sklypo ribos, ir siūlysime jiems išsikasti tuos gyvūnėlius. Ir persikelti į tam skirtą teritoriją“, – sakė savivaldybė atstovas Gintautas Runovičius.

Tačiau dabar nukentėję gyvūnų savininkai mano, kad dėl jų bėdų turi atsakyti Vilniaus miesto valdininkai, nesugebėję pasirūpinti, kad nugaišusių šunelių ir kačių savininkai būtų aiškiai ir suprantamai informuoti, kur galima laidoti augintinius, o kur jau nebe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų