REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Matė, bet tylėjo: vaikus talžiusios motinos kaimynė ją išdavė tik pabūgusi dėl savęs (tv3.lt fotomontažas)

Internete paviešinti siaubingi vaizdo įrašai iš Pakruojo rajono. Kaimynė nufilmavo, kaip moteris kumščiais talžo ir kojom spardo savo mažamečius vaikus. Maža to, visas miestelis kalba, kad smurtą vaikai kentė jau seniai, tik niekas nedrįso to pranešti tarnyboms. 

20

Internete paviešinti siaubingi vaizdo įrašai iš Pakruojo rajono. Kaimynė nufilmavo, kaip moteris kumščiais talžo ir kojom spardo savo mažamečius vaikus. Maža to, visas miestelis kalba, kad smurtą vaikai kentė jau seniai, tik niekas nedrįso to pranešti tarnyboms. 

REKLAMA

Vaikus mušusios moters kaimynė Alina pasakoja jau metus stebinti, kaip 32 metų trijų mažamečių mama muša savo atžalas. O jų turi net tris. Du šešerių metų dvynukus ir penkerių mergaitę.

„Mergyčka viena kartą čia kai rėkė, nu kaip vaikas susipyksta, susimušė, tai va nuėjo į kampą, nusivedė ir muša. O berniukas vieną kartą buvo pabėgęs, jie tokie užguiti labai, ir jis pabėgo ir ji ėjo ieškoti to miškelio. Tas vaikas parėjo, prie laiptų ir muša už tai, kad pabėgo jis“, – pasakojo smurtaujančios motinos kaimynė.

Kraupūs vaizdai pirmą kartą buvo paviešinti dar rugpjūčio mėnesį, po to atvykusi tarnyba vaikus pasiėmė. Šiuo metu namai tušti, jose nėra ir motinos, apie čia gyvenančius mažamečius byloja palikti drabužiai, vaikiški batukai, ir žaislai. Vaikus mušusios moters kaimynė sako, kad moteris savo vaikų nekentė ir norėjo, kad juos pasiimtų biologinis tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu tu nenori tų vaikų tai tėvui atiduok, gal ten jiems geriau bus, su keiksmais ji ten pasakė, sako galėtų pasiimt, būtų ramybė, atsikratyčiau tų debiliukų. Nu visokiais žodžiais. Ant mergičkos sakydavo k**va, k**še tu. Tokiais žodžiais, 5 metų mergaitei“, – siaubėjosi moteris.

REKLAMA

Kodėl kaimynė šitiek laiko, matydama smurtą prieš vaikus tylėjo ir tik filmavo? Moteris teigia bijojusi, o kantrybės taurė buvo perpildyta tada, kai smurtaujanti kaimynė neva sumušė ir jos vaikus.

„Aš bijojau, kad man blogiau nebūtų, dėl to nesikreipiau, nes vis tiek, kai filmuoji. Kai filmuoji, pirmą kartą toks atvejis, aš bijojau, kad man blogiau nebūtų, dėl to niekam nerodžiau, čia pas mane irgi būna, kad atvažiuoja tos socialinės, nerodžiau vien dėl to, kad bijojau dėl savęs“, – teisinosi Alina.

Tiesa, moteris pasakoja, bandžiusi drausminti smurtautoją.

„Jos žodžiai būdavo man po***i, – o kaip aš juos apginsiu? Man gaila buvo, bet kaip aš juos apginsiu?“, – pasakojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kad 32 m. moteris, gyvenusi su sutuoktiniu, nuolat lieja pykti ant vaikų, neslepia matę ir kiti kaimynai.

„Kiek parduotuvėje matydavau, man atrodė, kad iš paskutiniųjų stengėsi dėl tų vaikų, visur kartu vaikšto, niekur nepalieka. Iš paskutiniųjų atrodo skaičiuoja tuos centus, kad tik nupirkt kažką atiduot vaikam, kad kažkas gali taip atsitikti, šokas“, – negalėjo patikėti kaimynystėje gyvenanti moteris.

„Vaikučiai užlipo ant supynių tai kai griebė tą vaiką, tampo, visokiais žodžiais vadina. Mano marti buvo kaip tik su anūke, mes buvom kambary, sako kokia ji baisi, sakau žiauri, kad vaiką šitaip“, – priešingai pasakojo kita miestelio gyventoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot kaimynų, prieš vaikus smurtaujama buvo nuolat, tačiau smurtas buvo sustabdytas tik paviešinus šiuos vaizdus internete.

„Pareigūnai, surinkę medžiagą, nustatė, kad smurtą moteris, prieš vaikus, naudoja jau nuo gegužės mėnesio. Ir todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, iškviesti vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistai, vaikus nuvežė į globos namus ir vaikai iki šiol ten gyvena“, – teigė Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė. 

Anot valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovo, šiuo metu vaikai jaučiasi gerai, o motina esą pripažįsta klydusi ir neva nori vaikus susigrąžinti.

REKLAMA

„Su šeima dirba mobili komanda, ir buvo teikiamos tam tikros paslaugos mobilios komandos rėmuose. Ir iš tiesų motina pripažino, kad naudojo smurtą ir aišku ji gailėjosi dėl to, bet iš esmės tai priežastis yra pakankamai paprasta, tai iš tos vaikystės patirties, motina pati augo disfunkcinėje šeimoje, kur buvo ir alkoholio vartojimo“, – tikino tarnybos direktorius Jan Maciejevski.

Nuo liepos mėnesio, kuomet įsigaliojo nauja vaiko teisių apsaugos sistema buvo gauta pusketvirto tūkstančio pranešimų apie netinkamą elgesį su vaikais.Nuo liepos mėnesio, kuomet įsigaliojo nauja vaiko teisių apsaugos sistema buvo gauta pusketvirto tūkstančio pranešimų apie netinkamą elgesį su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų