REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Motina talžo savo vaiką (Stop kadras)

Mažamečius vaikus rankomis ir kojomis smūgiuojanti bei juos keikianti moteris – tokiu vaizdu dalinasi pakraupę internautai, maldaudami gelbėti vaikus, o motinai linkėdami viso ko blogiausio.

6

Mažamečius vaikus rankomis ir kojomis smūgiuojanti bei juos keikianti moteris – tokiu vaizdu dalinasi pakraupę internautai, maldaudami gelbėti vaikus, o motinai linkėdami viso ko blogiausio.

REKLAMA

Portalą tv3.lt pasiekė anonimės moters prašymas gelbėti namuose akivaizdžiai žalojamus vaikus. Ji pasidalino keliose „Facebook“ grupėse esančiais dviem vaizdo įrašais, kuriuose moteris kumščiais talžo ir kojomis spardo du mažamečius vaikus.

„Visi aplinkiniai, artimieji, kaimynai, ir vaikų teisės yra akli ir nemato, kas darosi! Gelbėkit tuos vaikus iš ten ir greičiau!“ – rašė moteris.

Incidentas užfiksuotas rugpjūčio 24 dieną, tačiau masiškai internete ėmė plisti tik pastarosiomis dienomis.

Sukrečiantį įrašą žiūrėkite:

 

Viename vaizdo įraše matyti, kaip moteris smūgiuoja į mažą lovoje gulinčią mergaitę, moteris tranko vaiko galvą, rėkia ant jo. Mažylė rankomis dengiasi veidą ir iš baimės susigūžia.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame vaizdo įraše moteris spardo ir kumščiuoja mažametį berniuką, rėkdama jam: „Tu p**are šiandien važiuosi pas tėvą, supratai?!“ Vaikas isteriškai verkia.

REKLAMA

Portalo tv3.lt žiniomis, moteris 2009 m. buvo įtraukta į socialinės rizikos sąrašus. Vaikų teisės patvirtino, kad moteris yra vaikų motina, o smurtavo prieš juos Pakruojo rajone. Vaikai jau nuo rugpjūčio pabaigos gyvena vaikų namuose.

Smurtas veši visoje Lietuvoje

Šiemet sugriežtinus vaikų apsaugą, liepos mėnesį iš nesaugios aplinkos buvo paimti 524 vaikai, o rugpjūtį – 493. Liepos mėnesį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba gavo per 1,5 tūkst. pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus.

„Šeimose, kur smurtas vyksta artimoje aplinkoje, ir jeigu ten gyvena vaikai, faktiškai visais atvejai ir smurtas prieš vaikus būna vienoks ar kitoks, nes vaikas gyvena smurtinėje aplinkoje. Mes to dažnai nematėme, ignoravome, o dabar pradėjome matyti, neignoruoti ir piliečiai aktyvesni pasidarė. Tai ta situacija, skaičiai atspindi suaktyvėjimą, subruzdėjimą šioje srityje“, – pastebėjo tarnybos vadovas Janas Maciejevskis.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų apsauga besirūpinantys specialistai, gavę pranešimą apie galimus vaiko teisių pažeidimus, įvertina atžalai namuose kylančią grėsmę. Vaikui su tėvais likti nesaugu ne tik smurto atveju, bet ir esant nepriežiūrai, kai tėvai vartoja narkotikus ar piktnaudžiauja alkoholiu.

„Tokiais atvejais nėra kitos išeities, kaip gelbėti vaiką iš tokios aplinkos, apgyvendinti saugioje aplinkoje. Svarbu visada pažymėti, kad pats vaiko atskyrimas nuo tėvu, paėmimas iš nesaugios aplinkos nereiškia, kad tokiu būdu valstybė pasisavina. Tai tiesiog yra vaiko atskyrimas, siekiant padėti šeimai susitvarkyti, įgyti reikiamus įgūdžius, išsigydyti, po to sugebėti vaiko interesus, kad vaikui būtų saugu toje šeimoje. Tokiu būdu grąžinti vaiką į šeimą“, – pasakojo J. Maciejevskis.

Kai vaiko sveikatai kyla grėsmė ir jis laikinai paimamas iš tėvų globos, specialistai ieško jį priglausti galinčių giminaičių, pats vaikas taip gali pasakyti, su kuriuo artimuoju norėtų gyventi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų