REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su valstiečiais valdžioje likę darbo socialdemokratai užsimojo atskilėlių socdemų lyderį Gintautą Palucką atriboti nuo bet kokių politinių postų mažiausiai dvejiems metams. G. Palucko partija nenori dalintis su buvusiais partiečiais milijono eurų valstybinės dotacijos, tad šiem į pagalbą ateina partneriai.

Su valstiečiais valdžioje likę darbo socialdemokratai užsimojo atskilėlių socdemų lyderį Gintautą Palucką atriboti nuo bet kokių politinių postų mažiausiai dvejiems metams. G. Palucko partija nenori dalintis su buvusiais partiečiais milijono eurų valstybinės dotacijos, tad šiem į pagalbą ateina partneriai.

REKLAMA

Prieš 8 metus G. Paluckas buvo nuteistas dėl piktnaudžiavimo tarnyba vadinamojoje „žiurkių byloje“, kai būdamas Vilniaus valdininku savivaldybėje užsakė brangesnes žiurkių naikinimo paslaugas, nei siūlė pačios bendrovės. Dabar, artėjant kitų metų rinkimams, valdantieji tai jam užsimojo priminti.

Seime jau sukurptas projektas, užkirsiantis kelią už korupcinius nusikaltimus nuteistiems asmenims 10 metų tapti savivaldybių ir europarlamento nariais, taigi ir G. Paluckui jis galiotų dar 2 metus. Vilniuje dabar vicemero kėdėje sėdintis G. Paluckas įsitikinęs, kad šiuo įstatymu kerštaujama būtent jam.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, jie asmeniškumų visokių turi. Jie sutampa su valstiečių ir Karbauskio asmeniškumais. Jie kaip vienas darinys,“, –teigė socialdemokratų lyderis G. Paluckas.

REKLAMA

Tikrą skyrybų dramą išgyvenantys darbo socialdemokratai bei juos remiantys valstiečiai neraudonuodami dievagojasi, esą G. Paluckas čia ne prie ko.

„Atsiribokime nuo tų pavardžių, kurie savo feisbukuose prisipažino, kad jie yra teisti už korupcinius nusikaltimus. Tai prevencinė priemonė“, – kalbėjo darbo socialdemokratas J. Bernatonis.

„Žinau, kas yra Paluckas, kurios partijos vadovas. Žinau, kad jis teistas už korupciją. Klausimas visai visuomenei, ar manome, kad už korupciją teisti žmonės, čia labai susireikšminęs politikas, jei mano, kad tik jam taikoma, tai taikoma visiems žmonėms“, – sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Paluckui būtų per daug garbės, kad jam skirtume tiek daug dėmesio. Ar jūs, aš norėčiau privačiai priimti žmogų į darbą, jei jis yra teistas?“, – klausė Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

Valdžioje likę buvę socdemai G. Palucką užsimojo palikti ne tik be valdžios, bet ir kuo tuštesnėmis kišenėmis. Valdantieji keičia įstatymus, kad G. Palucko partija netektų didelės dalies valstybės dotacijos – 400 tūkst. eurų iš 1 milijono. Užtat atskilusieji G. Kirkilo bendražygiai gautų 300 tūkst. Paluckas įsitikinęs, jog tai atskilėlių kerštas. Šie gi tikina šimtus tūkstančių eurų užsitarnavę sunkiu darbu.

„Užimamos galios, pozicijos, postai įvairiuose komitetuose ir Seimo valdyboje. Tie asmenys, kurie pasitraukė, nėra nė minutės nebuvę be valstybės tarnybos, politikos posto“, – tikino G. Paluckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Balsus surinko ir politikai, kurie liko anoje partijoje, ir kurie įkūrė naują partiją. Dotacijas uždirbome bendrai, manėme, jie derybų būdu dalinsis, bet jie įsitvėrę laikosi pinigų maišo, žiūrėsime, kuo tai baigsis“, – svarstė J. Bernatonis.

Artėjant kitų metų europarlamento rinkimams, G.Kirkilas laikomas vienu realiausių darbo socialdemokratų kandidatų į sočią europarlamentaro vietą. G. Palucko partija nori ir toliau Europarlamente matyti Viliją Blinkevičiūtę. Politologų įsitikinimu, socialdemokratų peštynės primena ir sutuoktinių skyrybų bylą. Čia persipynę ir emocijos, ir interesai, ir nuožmios turto dalybos.

Akivaidu, kad senoji socialdemokratinė gvardija, pirmiausia LDDP elitas, kuris atskilęs, išstumtas ir pats save išsistūmęs iš senosios partijos, prisišliejęs prie valdančiųjų valstiečių, kad žūtbūt išliktų valdžioje, bando dabar atkeršyti ir naikinti konkurentą.

REKLAMA

Nors ir turintiems valdžią Seime, darbo socialdemokratams skubiai atkeršyti G. Paluckui visgi nesiseka. Štai šiandien Seime jiems taip ir nepavyko pateikti projekto ir pradėti G. Palucko eliminavimą iš politinių postų. Sulaukę konservatorių paramos, socdemai pareikalavo teisinės projekto ekspertizės, kuri gali užtrukti apie mėnesį. Vėliau G. Paluckas žada skųstis dar ir Prezidentei bei Konstituciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų