REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Šią savaitę #Turas2018  aplankė Ukmergę (nuotr. Organizatorių)

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas neatlygintinos kraujo donorystės turas ir toliau keliauja po Lietuvą. Šią savaitę #Turas2018 aplankė Ukmergę ir Šilalę.

14

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas neatlygintinos kraujo donorystės turas ir toliau keliauja po Lietuvą. Šią savaitę #Turas2018 aplankė Ukmergę ir Šilalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradžiai apie Ukmergę! Čia kraujo dovanoti atėjo daugiau kaip 100 donorų, susirinkusiuosius sveikino Ukmergės rajono mero Rolandas Janickas. Grupelė jaunuolių, įstojusių studijuoti į Ukmergės technologijų kolegiją džiaugėsi Nacionalinio centro komandos apsilankymu šiame mieste. Dovanojo kraujo patys bei kvietė tai daryti savo draugus. Duoti – nieko nekainuoja! - šyptelėjo Agnė.

REKLAMA

Šilalėje taip pat buvo smagi diena, dėmesį Neatlygintinos kraujo donorytės akcijai skyrė miesto meras Jonas Gudauskas. Ir jauni, ir vyresni nuo pat ryto, iki vakaro būriavosi prie „Nacionalinio kraujo centro“ palapinės.

„Būk čia dėl kitų, duok kraujo, dalinkis gyvenimu“ – toks šių metų donorystės Turo šūkis ir kvietimas savanoriams, kurį per Lietuvą skelbia šios akcijos ambasadorius ir ilgametis donoras, grupės „G&G Sindikato“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Nacionalinio kraujo centro komanda jau aplankė 33 miestus ir miestelius ir Turo akcijose sulaukė beveik 3000 kraujo donorų.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinis kraujo centras dėkoja kiekvienam, turo metu apsisprendusiam pirmą kartą paaukoti kraujo, dėkoja kiekvienam, norėjusiam padėti, bet dėl tam tikrų sveikatos priežasčių negalėjusiam to atlikti, nuoširdžiausiai dėkoja tiems, kurie nuolat, radę laisvą minutę, neatsisako progos tai padaryti. Taip pat ačiū miestų ir rajonų savivaldybėms, asmeniškai savivaldybių vadovams, kurie patys rodo pavyzdį, duodami kraujo, taip pat miestų visuomenės sveikatos biurams, visuomeninėms organizacijoms, vietos kultūros, pramogų pasaulio atstovams, miestų ir miestelių meno kolektyvams, jauniesiems atlikėjams, kurie neatlygintinai koncertuoja – taip pat prisideda prie neatlygintinos kraujo donorystės skatinimo, sukuria akcijos dalyviams pakilią ir šventinę nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūtį Nacionalinio kraujo centro komanda savo lauks donorų Šilutėje, Kaišiadoryse, Rokiškyje, Krekenavoje, Kupiškyje, Tauragėje, Zarasuose ir kt. Informaciją apie renginius ir akcijas galima rasti Nacionalinio kraujo centro tinklalapyje: https://v2.kraujodonoryste.lt/events/

Aplankęs net 50 Lietuvos miestų, Turas finišuos rugsėjo 21 d. Panevėžyje, kur vyks aktyviausių miestų, donorų, Turo rėmėjų, partnerių pagerbimo ceremonija. Renginys vyks CIDO arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų