REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas kolegos Justo Džiugelio prašymo netikrinti Pakuočių tvarkymo organizacijos nevadina spaudimu, „valstiečiams“ dėl to svarstant kreiptis į prokuratūrą.

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas kolegos Justo Džiugelio prašymo netikrinti Pakuočių tvarkymo organizacijos nevadina spaudimu, „valstiečiams“ dėl to svarstant kreiptis į prokuratūrą.

REKLAMA

„Aš nevadinčiau spaudimu, tai buvo prašymas, kad mūsų kontroliuojantys pareigūnai, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas netikrintų Pakuočių tvarkymo organizacijos“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė K. Navickas.

Ministras teigė, kad parlamentaras nenurodė, kodėl to prašo.

„Aš iš karto įspėjau, kad yra rizikos, ir paprašius nurodyti, kas prašė, kadangi jis to nenurodė, viskas tuo ir baigėsi. To spaudimu aš neįvardyčiau, tai prašymas, pasiteiravimas – toks mano vertinimas“, – teigė ministras.

„Jei būtų sakoma: padaryk šita, tada aš nebalsuosiu arba palaikysiu tavo (projektus – BNS), tada tikrai nebūčiau dvejojęs, būčiau kreipęsis į tarnybas, bet kadangi tai buvo tiesiog prašymas, aš jo neketinau vykdyti, turint minty tos įmonės jautrumą, tuo viskas ir baigėsi“, – kalbėjo K. Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras patvirtino, kad J. Džiugelis į jį kreipėsi tiesiogiai Seime žodžiu per pavasario sesiją. „Aš J. Džiugelį iš karto įspėjau, kas čia per įmonė ir kad nebūtų tokio prašymo, aš sakiau – ar tu supranti, koks jautrumas yra įmonės?“ – teigė ministras.

REKLAMA

K. Navickas pirmadienį Seime žurnalistams pasakojo, kad 2017 metais pati Pakuočių tvarkymo organizacija prašė, jog jų netikrintų Vilniaus aplinkosaugininkai.

Aplinkos ministras teigė apie J. Džiugelio prašymą rugpjūtį papasakojęs „valstiečių“ seniūnui Ramūnui Karbauskiui, kai jie aptarinėjo rudens sesijos darbus.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis pirmadienį sakė, jog dėl šio J. Džiugelio prašymo ketina kreiptis į prokuratūrą.

„Aš turiu labai daug informacijos, ir manau, kad tyrimas turėtų vykti, informacijos, kurią teikia Seimo nariai, kad yra konkrečios įmonės, kurios patyrė spaudimą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos ministras nenori vertinti šių svarstymų ir sako, kad sprendimas dėl to bus priimtas šiandien LVŽS frakcijoje Seime.

LVŽS frakcija pirmadienį svarsto J. Džiugelio sprendimo pasitraukti iš „valstiečių“ frakcijos priežastis. Be to, R. Karbauskis žadėjo frakcijos nariams pateikti visą informaciją apie J. Džiugelio įtartinus veiksmus, bandymą skaldyti frakciją.

R. Karbauskis siūlė J. Džiugelį pašalinti iš frakcijos.

Valdančiosios partijos lyderis tvirtino, kad J. Džiugelis būtų šalinamas ne dėl aštrių pasisakymų apie jį patį, o dėl siekio suardyti frakciją bei galimo spaudimo, apie J. Džiugelio prašymą prakalbus aplinkos ministrui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu būtų tik jo šnekėjimas, dėl šnekėjimo, kaip bepavadintų mane, niekas nieko nešalina. Bet kai buvo veika ir tęsėsi pakankamai ilgą laiką ir buvo bandoma suardyti frakciją, dėl įstatymų pažeidimų, tai, dėl ko turėjome apsispręsti“, - tvirtino R. Karbauskis.

Aplinkos ministras K. Navickas apie J. Džiugelio bandymą jam daryti įtaką pasisakė praėjusią savaitę. Ministras LRT televizijai teigė, kad J. Džiugelis išsakytą prašymą motyvavo tuo, jog pareigūnai „gali būti per daug akylūs, per daug intensyviai tikrina“.

K. Navickas tvirtino pasitaręs su patarėju korupcijos prevencijai ir paprašęs, kad J. Džiugelis nurodytų, kieno tai prašymas, bet jis esą neatsakė ir pokalbis tuo baigėsi. „Pasidalinau šiuo įvykiu, nes J. Džiugelis niekada nedirbo atliekų sektoriuje“, – sakė ministras.

REKLAMA

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį žurnalistams sakė šios situacijos su aplinkos ministru dar neaptaręs, norintis išklausyti paties J. Džiugelio paaiškinimus.

„Ne, kol kas tikrai nekalbėjau, neturėjau tokios galimybės. Aš noriu išklausyti kolegos J. Džiugelio pozicijas, girdėjau, kad ir kitokios informacijos bus paviešinta“, – teigė premjeras.

Komentuodamas iniciatyvą pašalinti J. Džiugelį iš frakcijos jis tvirtino nuosekliai besilaikantis pozicijos, kad „kiekvienas frakcijos narys svarbus“.

„Aš manau, jei tik įmanoma rasti būdus, kad frakcija nemažėtų, tai reikia ir daryti“, – pažymėjo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų