REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Naktį užsidegė bendrabutis Jurbarke (nuotr. Raimundo Maslausko)

Naktinis košmaras Jurbarke – apie trečią nakties užsidegė daugiabutis. Namas renovuojamas, tad liepsnos pasigavo šiltinimo medžiagą ir sparčiai užkilo per visus penkis namo aukštus.

15

Naktinis košmaras Jurbarke – apie trečią nakties užsidegė daugiabutis. Namas renovuojamas, tad liepsnos pasigavo šiltinimo medžiagą ir sparčiai užkilo per visus penkis namo aukštus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visiškai sudegė žmonių balkonai, išdužo langai. O gaisras į daugiabutį persimetė nuo užsidegusių baldų krūvos, kuriuos gyventojai buvo išmetę iš namų.

REKLAMA

Gyventojų filmuotoje medžiagoje matyti, kaip ugnies stulpas apėmęs daugiabučio kampą, liepsna sparčiai lipa aukštyn. Namas renovuojamas. Ugnis pagavo sienų šiltinimo medžiagą, gaisras persimetė į gyventojų balkonus.

Balkonai sudegė iki pat penkto aukšto, nuo karščio išdužo langų stiklai, sulieti žmonių butai. Ir viskas štai dėl šios rakandų krūvos, kuri buvo sukrauta prie daugiabučio balkonų. Naktį, apie trečią valandą, išmesti baldai staiga užsiliepsnojo.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiabučio gyventojai pasakoja išgyvenę tikrą siaubą. Vieni pabudo, kai liepsnos jau veržėsi į namus, kiti pradėjo springti gaisro dūmais. Štai Genovaitė bando susitvarkyti namus po gaisro. Butas antrame aukšte. Balkonas sudegė visiškai, išdužo langai.

„Pasižiūrėjau čia viskas ugnis jau kyla ir tuoj pat tie langai išpyškėjo, viskas. Kai atvažiavo gaisrinė, tai čia viską pylė su vandeniu, tai čia viską supylė. Tie kampai šlapi, viskas. Be sveikatos ir be miego“, – pasakojo daugiabučio gyventoja Genovaitė.

Genovaitės kaimynė, Angelė pasakoja, jog ją išgelbėjo šuo. Džekis pradėjo loti, kai dūmai pradėjo veržtis į butą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ojetus. Atrodė man, kad iš viršaus. Ugnys čia eina iš viršaus atrodė. Galvojau, kad iš penkto aukšto, o čia matai iš apačios“, – pasakoja Angelė.

Ugniagesiai evakavo žmones iš vienos laiptinės, tai yra 15 butų. Bet nemiegojo visas daugiabutis ir aplinkinių namų gyventojai. Laimei, medikų pagalbos niekam neprireikė.

Ekspertai ieško gaisro priežasties. Kol kas realiausia, kad ugnis, išmestuose balduose įsimetė nuo nuorūkos. Tyčinis padegimas dabar atmetamas. Rakandus iš šio buto išmetė patys žmonės. Esą šiandien būtų išvežę į sąvartyną. Bet nespėjo, sudegė.

REKLAMA

Jurbarko ugniagesių gelbėtojų vadas Tomas Statkus tvirtina, kad gaisro priežastys nėra aiškios.

„Dar vyksta apklausa, tyrimas. Labiausiai tikėtina, kad bus neatsargus žmogaus elgesys. Ar tai rūkant, numetant nuorūką praeinant. Nuorūka galėjo ir iš vakaro įmesta. Nes galėjo vykti smilkimas, kuris perėjo į didesnes liepsnas ir gaisrą“, – sako T. Statkus.

Daugiabučio pusė, kurioje kilo gaisras, dar tik buvo pradėta renovuota. Darbininkai spėjo sutvarkyti pirmo aukšto balkoną. To pačio buto, iš kurio ir išmesti baldai. Renovaciją greičiausiai teks kartoti, nes viskas sudegė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų