REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Vasara (nuotr. SCANPIX)

Rugpjūtis jau eina į pabaigą. Liko mažiau nei dvi vasaros savaitės. Sinoptikų teigimu, vasariškai karštų dienų dar tikrai bus, o ir rugsėjis numatomas šiek tiek šiltesnis už normą.

21

Rugpjūtis jau eina į pabaigą. Liko mažiau nei dvi vasaros savaitės. Sinoptikų teigimu, vasariškai karštų dienų dar tikrai bus, o ir rugsėjis numatomas šiek tiek šiltesnis už normą.

REKLAMA

Trečiadienio dieną bus mažai debesuota, nelis, vyraus nepastovios krypties, silpnas vėjas.Temperatūra kils iki 19–22 laipsnių šilumos. Ketvirtadienį lietus, tiek naktį, tiek dieną, taip pat neprognozuojamas. Naktį vės iki 5–10, Kuršių nerijoje 13–15 laipsnių, o dienos metu šils iki 24–26 laipsnių, kai kuriuose pietiniuose rajonuose temperatūra pakils ir iki 28 laipsnių. 

Penktadienį Lietuvoje numatomi 27 – 28 laipsniai šilumos, o pajūryje iki 23 laipsnių, kai kur trumpai palis, prie jūros galima perkūnija.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalis numatomas įvairus. Šeštadienį šils iki 20 – 23 laipsnių šilumos, o štai sekmadienį iki 26 – 28 laipsnių šilumos, pajūryje galima 19 laipsnių šiluma. Pavieniuose rajonuose palis, gali nugriaudėti perkūnija. Galimas stipresnis vėjas.

REKLAMA

Kitos savaitės pradžia, pirmadienis ir antradienis, bus vidutiniškai šilta. Termometro stulpelis kils iki 19 – 21 laipsnio. Tačiau dažnai ir daugelyje rajonų galimas lietus, kurį lydės perkūnijos, sustiprėjęs vėjas.

Likusią savaitės dalį dar laikysis šilti orai, kurie, kaip prognozuojama, viršys ilgamečių normų rodiklius maždaug laipsniu. Dienomis laikysis 20 – 24 laipsnių temperatūra. Kritulių taip pat prognozuojama mažiau nei įprastai. Dažnai laikysis šviesūs ir giedri orai.

Ežerų vanduo šilčiausiais liepą

Ežerų vanduo labiausiai įšyla liepos mėnesį, o jūra – rugpjūtį.

„Vandens telkiniai labiausiai įšyla liepos mėnesį, aišku, jeigu pasitaiko labai karštas birželis, tai birželį gali būti jau šiltas. Rugpjūtį jau naktys šaltos ir ilgos, na išskyrus jūrą, jūroje šilčiau vidutiniškai būna rugpjūčio mėnesį, ji įšyla, kadangi yra didelė, vėliausiai, bet ežerai ir upės šilčiausi būna liepos mėnesį. Viskas labai priklauso nuo oro temperatūros, kadangi oro temperatūra būna didžiausia liepą, tai ir maudytis geriausia liepos mėnesį”, – kalba hidrometeorologijos tarnybos, hidrologijos skyriaus vyriausiasis specialistas Aleksandras Kajutis.  

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra 22 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 21 laipsnis, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 21 laipsnis šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 21 laipsnis, Neryje (Vilniuje) – 20 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 21 laipsnio šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 20 laipsnių, Kuršių mariose – 20 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų