REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
S. Grafininos nužudymu įtariamo vyro advokatas bandė nušalinti teisėją

Žmonos nužudymu įtariamo brito advokatas pirmadienį bandė nušalinti kardomojo suėmimo pratęsimo klausimą sprendžianti Šiaulių teisėją.

35

Žmonos nužudymu įtariamo brito advokatas pirmadienį bandė nušalinti kardomojo suėmimo pratęsimo klausimą sprendžianti Šiaulių teisėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašymą dėl nušalinimo pateikė įtariamojo Nigelo Jeremy Macaulay gynėjas advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius.

REKLAMA

„Teisėjas Mantas Liesis pranešė, kad jis nenusišalina. Jis prašymą nunešė vadovybei. Vadovas, apžiūrėjęs prašymą, pastebėjo, kad prašymas adresuotas ne teismo vadovybei, o ikiteisminio tyrimo funkcijas atliekančiam teisėjui, Mantui Liesiui, jis nesutiko nusišalinti“, – BNS sakė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Teisėją norėta nušalinti, nes jis prieš tai du kartus sprendė klausimą dėl užsieniečio suėmimo, galėjo būti susidaręs išankstinę nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar klausimas dėl kardomosios priemonės bus sprendžiamas toliau. Gynėjas paprašė laiko susipažinti su bylos medžiaga.

Šiaulių apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama vėl pratęsti suėmimą žmonos nužudymu įtariamam britui.

Įtariamąjį Nigelą Jeremy Macaulay praėjusį pirmadienį teismas leido laikyti suimtą savaitę. Baigiantis suėmimo terminui, prokuratūra vėl prašo pratęsti suėmimą.

„Penktadienį buvo kreiptasi į teismą dėl įtariamojo suėmimo dviem mėnesiams, skaičiuojant nuo jo sulaikymo – rugpjūčio 4 dienos“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar pratęsti suėmimą, pirmadienį spręs Šiaulių teismas.

Įtariamojo nužudymu suėmimo terminą prokuratūra kelis kartus prašė pratęsti dviem mėnesiams, tačiau teismas skirdavo tik savaitės trukmės suėmimo terminą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo vyriausiojo policijos komisariato atstovas Artūras Šliavas BNS yra sakęs, kad užsienietis buvo sulaikytas policijos, paskui dėl jo suėmimo sprendė teismas.

„Moteris ieškoma kaip dingusi be žinios, paskelbta tarptautinė paieška, tiriama ir nužudymo versija, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą“, – BNS sakė A. Šliavas.

REKLAMA

Dingusiosios likimas nežinomas iki šiol.

Portalas lrytas.lt skelbė, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų Sandros Grafininos paiešką.

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų