REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

„Sodra“ turi nutraukti kovo mėnesį skelbtą 1 mln. 20 tūkst. eurų vertės spausdintuvų nuomos ir priežiūros paslaugų konkursą, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). Anot VPT, fondas dirbtinai ribojo konkurenciją bei siekė neracionaliai panaudoti lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Konkursu siekiama išsinuomoti 293 spausdintuvus ir juos kartu su 65 jau turimais spausdintuvais sujungti į vieną sistemą.

REKLAMA

Tarnyba pažymi, kad „Sodra“ nurodė konkurso dalyviams siūlyti spausdintuvus tik su „Optimidoc“ vartotojų apskaitos ir valdymo programine įranga, nes ji jau įdiegta 16-koje nuomojamų įrenginių. Anot VPT, pagal viešai skelbiamą informaciją, iš visų konkurso dalyvių ją siūlo tik „Biznio mašinų kompanija“, anksčiau išnuomojusi „Sodrai“ 16 spausdintuvų.

Anot VPT, nesuteikdama galimybės tiekėjams siūlyti sprendimo, kuris leistų administruoti atskiras sistemas, „Sodra“ dirbtinai apribojo konkurenciją ir pažeidė skaidrumo, proporcingumo ir lygiateisiškumo reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Optimidoc“ yra uždaro kodo, mokama, licencijuojama programinė įranga, ji gali būti įsigyjama pagal atskirą susitarimą su įrangos gamintoju.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis patikino, kad VPT sprendimas bus gerbiamas ir pirkimo procedūros bus „nedelsiant nutrauktos“.

„Iki šiol pirkimo, kuriame paraiškas pateikė du dalyviai, procedūros nebuvo pabaigtos, nugalėtojas neišrinktas ir sutartis nepasirašyta. Ateityje taip pat stengsimės atsižvelgti į visas Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendacijas“, – BNS teigė S. Jarmalis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų