REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pajūryje poilsiaujantys žmonės turėjo progą iš arčiau pamatyti besidarbuojančius Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnus, kurie per Žolinės šventę ir savaitgalį organizavo kelis reidus Klaipėdos apskrities keliuose.

Lietuvos pajūryje poilsiaujantys žmonės turėjo progą iš arčiau pamatyti besidarbuojančius Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnus, kurie per Žolinės šventę ir savaitgalį organizavo kelis reidus Klaipėdos apskrities keliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per 4 darbo dienas pareigūnai patikrino apie pusantro tūkstančio pajūrio keliais riedančių automobilių ir išaiškino bemaž pusantro šimto pačių įvairiausių, saugiam eismui pavojingų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

REKLAMA

Labiausiai pasižymėjo greičio mėgėjai. Nepaisydami to, kad saugaus greičio nepasirinkimas ir leistino greičio viršijimas yra kas trečios nelaimės kelyje priežastis, pareigūnai nustatė bemaž šimtą greičio mėgėjų, kurių didžioji dauguma stos prieš teismą ir greičiausiai neteks teisės vairuoti. Net dvi dešimtys pažeidėjų viršijo leistiną greitį daugiau kaip 50 km/val., o nuo 41 iki 50 km/val. greitį viršijo net 64 vairuotojai. Ne visi greitį viršiję, bet policijos nesustabdyti vairuotojai gali atsipūsti. Reiduose dalyvavo ir „juodąja ponia“ vairuotojų tarpe pramintas, policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtas automobilis, o jame įrengta greičio matavimo įranga užfiksavo beveik devynis šimtus greičio viršijimo atvejų.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidimai - įvairūs

Ne tik greičio mėgėjai stebino viską mačiusius pareigūnus. Pasitaikė ir teisės vairuoti neturinčių, ir mobiliaisiais besinaudojančių, ir saugos diržų neužsisegusių pažeidėjų. Vos spėta suktis tikrinant vairuotojų blaivumą, beveik dvi dešimtys vairuotojų bus patraukti atsakomybėn už vairavimą neblaiviam, tarp nustatytų neblaivių vairuotojų buvo ir viena mergina. Tarp alkoholio vartojimą ir vairavimą bandžiusių suderinti vairuotojų pasitaikė ir vilkiką vairavęs profesionalas, ir saugos tarnybos darbuotojas, atsakomybės neišvengs ir keletas užsienio svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

14 vairuotojų vairavo transporto priemones vartoję alkoholinių gėrimų, tačiau tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos, tikrinimo rezultatai buvo nuo 0,13 iki 0,38 promilės. Nustatytų neblaivumo atvejų būta irgi įvairių – nuo 0,43 iki 1,33 promilės, mažiausias nustatytas neblaivumas buvo 0,18 promilės (krovininio automobilio vairuotojui), o daugiausiai, 1,65 prom. „įpūtęs“ vairuotojas pareigūnų reidą „vainikavo“, bandydamas įbrukti jiems kyšį.

Įkliuvo ir Latvijos pilietis

Šeštadienio ryte, Klaipėdos r., kelyje Klaipėda–Liepoja buvo sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo 60-metis Latvijos pilietis. Vairuotojas neneigė, kad iš vakaro vartojo alkoholinius gėrimus ir siūlė pareigūnams pinigus tam, kad nebūtų tikrinamas blaivumas. Vyras buvo įspėtas, kad už bandymą papirkti policijos pareigūnus gresia baudžiamoji atsakomybė. Patikrinus alkoholio matuokliu vairuotojo blaivumą, jam buvo nustatytas vidutinis, 1,65 prom. girtumas. Vairuotojas nenustojo siūlyti pinigus, demonstruodamas juos savo rankoje. Už bandymą papirkti policijos pareigūnus bei transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam vyras buvo sulaikytas, dėl nustatytų teisės pažeidimų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šią vasarą šalies keliuose net 1302 vairuotojams nustatytas daugiau kaip 1,5 promilės girtumas, šių asmenų atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų