REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Popiežius Pranciškus (nuotr. SCANPIX)

Vyksta pirmieji savanorių mokymai, tvarkomos miestų gatvės bei tapomi Šventojo Tėvo paveikslai. Nors visi nemokami kvietimai į renginius jau išgraibstyti, susitikimų organizatoriai ir verslininkai pasakoja, kad vykti į Vilnių bei Kauną tikrai verta. Esą tiek viešbučiuose, tiek renginių prieigose laisvos vietos daug, todėl kiekvienas tIkintysis turi galimybė išvysti Šventąjį Tėvą savo akimis, o gal net ir gauti jo palaiminimą.

14

Vyksta pirmieji savanorių mokymai, tvarkomos miestų gatvės bei tapomi Šventojo Tėvo paveikslai. Nors visi nemokami kvietimai į renginius jau išgraibstyti, susitikimų organizatoriai ir verslininkai pasakoja, kad vykti į Vilnių bei Kauną tikrai verta. Esą tiek viešbučiuose, tiek renginių prieigose laisvos vietos daug, todėl kiekvienas tIkintysis turi galimybė išvysti Šventąjį Tėvą savo akimis, o gal net ir gauti jo palaiminimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savamokslis tapytojas Vaidas Šukys Panevėžio jaunimo sielovados centre ant sienos tapė Popiežius Pranciškaus paveikslą. Vaikinas neslepia, kad įkvėpimas jį pagavo artėjant Šventojo Tėvo vizitui, tad Vaidas nusprendė pasidalinti savo talentu su vietos bendruomene.

REKLAMA

„Pats piešinys, man kaip ir dovana gavosi, dėl to, kad aš pats esu tikintis, ir įkvėpimas buvo toks kūrybai labiau. Visą tą laiką, kol piešiau.", - džiaugiasi V. Šukys.

Jis aiškina, kad visas Panevėžys negalės dalyvauti susitikimuose su Šventuoju Tėvu, todėl nusprendė mažą dalelę šventinės nuotaikos perkelti į savo gimtąjį miestą.

„Manau, buvo šventosios dvasios vedimas, kad tas piešinys gautųsi ir galėtų panevėžiečius džiuginti. Nors atvažiuoja į Vilnių popiežius, bet jis yra Panevėžyje, paveikslo pavidale", - sako V. Šukys. 

REKLAMA
REKLAMA

Popiežiaus vizito laukia daugelis

Popiežiaus Pranciškaus laukia ne tik Vaidas, bet ir kiti panevėžiečiai, Šv. Petro ir Povilo bažnyčios klebonas Romualdas Zdanys sako, kad miestiečiai kone akimirksniu išgraibstė visas laisvas vietas parapijos nuomojamuose autobusuose.

„Mes, kaip parapija, vos išgirdę apie šį vizitą popiežiaus, pradėjom ruoštis, organizuoti žmones. Dar prieš pusę metų užsakiau 3 autobusus, dabar gailiuosi, kad tik 3, nes per pirmą mėnesį paskelbėme, kad jau registruojame žmones, visos vietos buvo užimtos ir dabar jau nuo liepos pradžios tų vietų laisvų organizuoti kelionei neturim.", - teigia klebonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašiomis nuotaikomis gyvena visi Lietuvos miestai. Sostinėje Popiežius lankysis pirmiausia. Ne visi gatvėse kalbinti vilniečiai aiškina galėsiantys dalyvauti susitikimuose, tačiau dauguma stengsis bent akies krašteliu pamatyti Šventąjį Tėvą.

Vilnius ne tik Lietuvos, bet ir pasiruošimo popiežiaus vizitui sostinė. Iš čia koordinuojami visi pagrindiniai darbai. Renginių organizatoriai pasakoja, kad šiuo metu mokymus pradeda apie 1000 savanorių, o daugiau nei 200 choristų bei 50 muzikantų repetuoja giesmes.

Popiežiaus vizito komunikacijos atstovė Santa Kančytė sako, kad pagrindinis darbas bus sukontroliuoti žmonių srautus.

REKLAMA

„Mūsų pagrindinis tikslas rengiantis planuoti tiek gatvėse judėjimą, tiek atvykimą žmonių, autobusų, traukinių, nes iš tiesų matom, kad gali kilti tokio susirūpinimo, kad bus labai sudėtinga. Tai mes dirbam, kad nebūtų labai sudėtinga, kad iš tiesų kiekvienas, kuris nori patirti šią, kad jis galėtų, ją patirti, kad būtų patogu ir saugu. Ruošiasi ne tik bažnyčios, bet ir miestas. Ten, kur važiuos popiežius, suaktyvėjo aplinkos tvarkymo darbai, pavyzdžiui, čia, Liepkalnio gatvėje, matote perdažytus pakelės stulpus. Tiesa, anot Vilniaus miesto savivaldybės, didžiausi darbai dar priešakyje.", - pasakojo S. Kančytė.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Povilas Poderskis teigia, kad pasiruošimas Vilniaus miestui kainuos 159 tūkstančius eurų. „Didžiąją dalį sudaro tvorelės apsauginės, kurias reikės pastatyti pagal maršrutą ir taip užtikrinti popiežiaus saugumą vizito metu. Tai pat aišku įprastos paslaugos, šiukšlių išvežimas, bio tualetai, gairelės ant stulpų apšvietimo, pačių stulpų šioks toks remontas vietomis.", - sako jis.

Ruošiasi ir laikinoji sostinė

Kaune pagrindiniai darbai vyksta Savanorių prospekte, kuriuo važiuos Šventasis Tėvas. Čia šiuo metu intensyviai klojami šaligatviai, darbus tikimasi baigti iki Popiežiaus atvykimo. Visą Kauną bus stengiamasi nukloti gėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kano miesto savivaldybė gavo tik vieną konkretų prašymą iš atvykstančios delegacijos. Esą Popiežius Pranciškus labai nemėgsta prabangos.

„Esame sulaukę tik vieno, kad popiežius nemėgsta labai didelės prabangos, kad viskas būtų kuo paprasčiau smulkiau ir kaip sakyti minimaliau, tai tikrai taip ir darom. Nekabinsim kažkokių didelių vėliavų. Bus viskas minimaliai", - sako Kauno miesto savivaldybės atstovas Vilius Šiliauskas.

Verslininkai į popiežiaus vizitą didelių vilčių nededa

Anot restoranų ir viešbučių asociacijos, piligrimai nėra išlaidūs žmonės. Štai kokie futbolo sirgaliai verslininkams pelno atneša nemažai, o kuklūs ir nelėbaujantys tikintieji ne. Esą oficialios delegacijos jau seniai rezervavosi prabangiausius miestų apartamentus, tačiau laisvų vietų dar pilna.

REKLAMA

„Dar priešinga situacija, kai kurios grupės anuliavosi iš viešbučių žinodamos, kad čia bus labai daug žmonių, ir kad bus uždaryta daug lankomų objektų, kai kurios grupės nebevyko tuo metu į Vilnių. Viešbučiai yra užimti, mes apklausėm narius daugiausiai centre, tiek Kaune, tiek Vilniuje, kur koncentracija aplink senamiestį. Tačiau paėjus truputį į šoną, be abejo, yra vietų ir Gedimino prospekte.", - sako verslininkų atstovė Evalda Šiškauskienė. 

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-ą , 23-ią dienomis. Visa informacija apie vizitą ir susitikimų vietas skelbiama puslapyje popieziausvizitas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų