REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
REKLAMA
REKLAMA

Moteris teigė, kad penktadienį, apie 16 val., prie mokesčių inspekcijos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje išvydusi greitosios medicinos pagalbos automobilį iš pradžių pagalvojo, kad kažkam atsitiko nelaimė, ir medikai atskubėjo padėti.

REKLAMA

„Praėjau pro šalį, nuėjau į parduotuvę, apsipirkau. Grįždama pastebėjau, kad automobilis vis dar stovi. Tuomet pamačiau iš kebabinės išeinantį raudoną darbo aprangą vilkintį greitosios medicinos pagalbos darbuotoją, nešiną krepšiu“, - pasakojo moteris.

Ji teigė, kad kebabų nupirkęs jaunas vyras sugrįžo į automobilį ir jie kartu su kolega čia pat susiruošė pietauti. Pravėrė automobilio duris, vienas įsitaisė vienoje automobilio pusėje, kitas – kitoje, ir abu skanavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Suprantu, kad visi esame žmonės, pavalgyti reikia, bet dar nebuvo tekę matyti, kad medikai greitosios medicinos pagalbos automobiliu atvažiuotų pirkti kebabų. Manau, kad jie tarnybinį transportą gali naudoti tik darbo reikmėms“, - kalbėjo alytiškė, užfiksavusi ir automobilio valstybinius numerius.

AlytusPlius.lt susisiekus su Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiąja administratore Rima Rakauskiene, ji patikino, kad alytiškės užfiksuotas automobilis nepriklauso Alytaus greitosios medicinos pagalbos stočiai. Juo nesinaudoja ir Lazdijų rajonas, kurį taip pat aptarnauja Alytaus rajono GMP. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vidaus tvarkos taisyklėse numatyta, kad darbuotojai tarnybos metu tarnybiniu automobiliu užsukti į parduotuvę ar maitinimo įstaigą negali. Taip elgtis yra draudžiama ir tai yra tarnybinis nusižengimas. 

Žinoma, būna dienų, kai medikai iš greitosios medicinos pagalbos automobilio neišlipa ir keletą valandų. Tokiu atveju jie vežiojasi pasiruošę savo maisto ir važiuodami automobilyje pavalgo. Tačiau niekas nestoja nei prie parduotuvių, nei prie kavinių. Mūsų darbuotojai įprastai visada sugrįžta pavalgyti į greitosios medicinos pagalbos stotį. Čia yra poilsio kambariai, viryklė, šaldytuvas, mikrobangų krosnelė“, - kalbėjo R. Rakauskienė.

REKLAMA

Jos teigimu, reaguojant į įvairius įvykius kituose miestuose, vietiniams darbuotojams nuolat yra primenamos taisyklės ir raginama jų laikytis. 

Nusipirkti kebabų tarnybiniu automobiliu atvykusius medikus pastebėjusi alytiškė teigė, kad po to automobilis nuvažiavo Pulko gatve link Ulonų gatvės. Greičiausiai, grįžo į tą miestą, iš kurio buvo atvažiavęs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų