REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
220
Nuteistieji viešina nuotraukas „Facebook'e“: kaip viskas atrodo po atliktų kratų? (nuotr. facebook.com)

Skandalai Lietuvos įkalinimo įstaigose veja vienas kitą. Prasidėjęs „valymas“, regis, tik dar labiau suerzino dėl savo teisių ir geresnio gyvenimo sąlygų nuolat kovojančius nuteistuosius.

220

Skandalai Lietuvos įkalinimo įstaigose veja vienas kitą. Prasidėjęs „valymas“, regis, tik dar labiau suerzino dėl savo teisių ir geresnio gyvenimo sąlygų nuolat kovojančius nuteistuosius.

REKLAMA

Vos prieš kelias dienas, rugpjūčio 12-sios rytą, pratrūko vienas nuteistasis, kuris, anot Kalėjimo departamento atstovų, necenzūriniais žodžiais užsipuolė kratas atliekančius pareigūnus.

Teigiama, kad bausmę atliekantis asmuo nevykdė teisėtų pareigūnų nurodymų laikytis tvarkos ir bandė paveikti kitus nuteistuosius taip pat aktyviai reikšti nepasitenkinimą.

Lyg to būtų maža, nuteistasis nuėjo į savo gyvenamąją patalpą ir netrukus išėjo susižalojęs ranką. Kol medikai ją tvarstė, nuteistasis šaukė, kad ir toliau žalosis bei „suks judesį“ taip, kad pareigūnai nespės lakstyti.

Paviešino slaptas nuotraukas

Nors per paskutinę kratą buvo rasti 7 telefonai ir 15 SIM kortelių, tačiau, akivaizdu, kad visų draudžiamų daiktų iš nuteistųjų paimti nepavyko. Mat netrukus po kratų buvo padarytos nuotraukos, kurios greitai atsidūrė socialiniame tinkle „Facebook“.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šių nuotraukų buvo rašoma, kad Pravieniškių 2-ajame sektoriuje 2018 metų rugpjūčio 11-ąją buvo vykdomas nuteistųjų genocidas. Toliau pateikiame visą nuteistųjų vardu pateiktą informaciją:

REKLAMA

„Buvo suniokotas ilgai statytas ir pačių nuteistųjų prižiūrėtas turtas (valstybės finansuojamas pagal Norvegijos kalėjimų sistemos modelį), taip vadinama „Žalioji oazė“.

Apie 17 val. VST (Viešojo saugumo tarnybos – aut. past.) pareigūnai naudodami jėgą – rankų, kojų smūgius, gumines lazdas bei neleisdami net tinkamai apsirengti išvijo 21 būrio nuteistuosius ir liepė išsirikiuoti lauke.

Lyjant lietui nuteistieji buvo sustatyti prie sienos ir turėjo prastovėti pakeltomis rankomis ir praskėstomis kojomis 3 valandas, kol VST pareigūnai „smaginosi“ niokodami įkalinimo įstaigos bei pačių nuteistųjų turtą!

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisės atsidūrė paskutinėje vietoje! Jeigu yra kovojama, tai viskas kaip ir suprantama. Bet pirmiausia turėtų būti užtikrintos žmogaus teisės. Valstybė pati turėtų suteikti nuteistiesiems tai, ką numato šiuo metu įstatymai: vaizdo skambučiai, drabužiai pagal sezoną, pašalpos, higienos reikmenys ir t.t.

Šiais dalykais valstybė neaprūpina (nuteistųjų – aut. past.)! Tai pat įstatyme numatyta, kad pareigūnų ir nuteistųjų bendravimas grindžiamas pagarbos principu. Šiuo atveju jokios pagarbos nuteistiesiems nėra rodoma, su jais bendraujama spec. priemonėmis, grubiai! Yra atiminėjamas asmeninis nuteistųjų turtas – be sąlygos grąžinti jį artimiesiems. Tai grubūs žmogaus teisių pažeidimai!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užuojautos per daug nesulaukė

Nors šis įrašas buvo paskelbtas nuteistųjų šeimas vienijančioje „Facebook“ grupėje, tačiau toli gražu ne visi suskubo užjausti besiskundžiančiųjų.

„Aš bent laisvėje sėdžiu su šeima. O jūs dykaduoniai tik skundžiatės ir daugiau nieko nedarote. Taip ir reikia. Palaikyti ne 3 valandas, o dar daugiau! Mano vyrą pasodino, tai iškart padaviau skyryboms prašymą ir laiminga toliau gyvenu. Nabagai matai. Ne viską rado jei dar fotografavo“, - rėžė internautė Monika.

Ir čia pat pridūrė: „Turėtų būti sukurtos darbo vietos, kad kaliniai visi be išimčių dirbtų ir išsilaikytų patys, o nebūtų išlaikomi mokesčių mokėtojų pinigais. Gal tada nustotų viskuo skųstis. Ir gaila, kad vis dar yra moterų, kurios taip aukojasi dėl savo „vyrų“, nors tikri vyrai gyvena šeimose, augina vaikus ir rūpinasi savo moterimi. O ne atvirkščiai.“

REKLAMA

Dar viena internautė Rasa pridūrė, kad taip pat nejaučia jokios užuojautos dėl Pravieniškėse susiklosčiusios situacijos: „Jokios užuojautos, visi matai nekalti, ką jie išdarinėja, ne tik belangėje, bet ir laisvėje. O kaip tuos aferistus patikrinsi, jei ne šitaip. Pastovėjo po lietumi, o tai pažeminimas, griūk negyvas.“

O dar viena „Facebook“ grupės narė patarė patiems nuteistiesiems: „Tai mažiau tegu girti reklamuojasi ir deda į feisbuką viską... Patys prisidarė problemų... Visai Lietuvai parodė, kaip geria... Mentas ne vienas gavo papeikimus... Taigi dabar pasekmės... Patys kalti... Mažiau reklamos...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų