REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Škvalas (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien daugelyje Lietuvos regionų numatomi trumpi lietūs, vietomis smarkūs, perkūnija. Kai kur kils škvalas – gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra kils iki 26–30, vakariniuose rajonuose iki 21–23 laipsnių. 

11

Šiandien daugelyje Lietuvos regionų numatomi trumpi lietūs, vietomis smarkūs, perkūnija. Kai kur kils škvalas – gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra kils iki 26–30, vakariniuose rajonuose iki 21–23 laipsnių. 

REKLAMA

11 valandą krituliai ims skalauti Klaipėdą, Palangą, Kretingą, Plungę. Šiek tiek palis ir Šilutėje.

12 valandą krituliai pajudės į Šiaurinius rajonus, tačiau iš Klaipėdos nesitrauks.Taip pat lis Skuode, Mažeikiuose, Telšiuose.

13 valandą kritulių bus kiek mažiau, bet po truputį lietaus debesys ims gaubti Šiaulius, tebelis Klaipėdoje.

17 valandą stiprus lietus su perkūnijomis ir škvalais galimas Šiauliuose, Kelmėje, Raseiniuose. O iš pajūrio rajonų lietus pasitrauks.

19 valandą stipraus lietaus židiniai prognozuojami vidurio Lietuvoje: Kaune, Panevėžyje, taip pat Alytuje, lyti pradėsi ir Vilniuje. Stiprus lietus iš šių rajonų nesitrauks ir ateinančiomis valandomis, po truputėlį judės link rytų, galimi škvalai ir perkūnijos.

REKLAMA
REKLAMA

Labai vėlų vakarą stiprus lietus su galimomis perkūnijomis prognozuojamas ir Vilniuje.

Artimiausią naktį daug kur taip pat palis, vietomis su perkūnija. Vėjas gūsingas, vietomis stiprės iki 15–18 m/s. Temperatūra kris iki 15 – 17 laipsnių šilumos. 

REKLAMA

Rytojaus dieną prognozuojama 21 – 23 laipsnių temperatūra. Daug kur bus lietinga, tačiau ne taip, kaip šiandien.

Pasak klimatologo Donato Valiuko, škvalas susidaro susidūrus priešingoms oro masėms. Tuo metu vėjo greitis gali netikėtai pakilti ir sustiprėti. Škvalas susidaro esant nepastoviai atmosferai. Tuo metu vyksta šaltosios ir šiltosios oro masių maišymasis ir pakyla staigūs vėjo gūsiai.

„Kai atmosfera yra nestabili, gali kilti ne tik škvalai, tačiau ir žaibai, iškristi kruša, paprastai škvalą lydi labai smarkus lietus ir žaibavimas. Susidaro pavojingi reiškiniai. Škvalas yra ne stiprus vėjas, o staigus jo sustiprėjimas”, – kalba klimatologas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienis – lietingas

Ketvirtadienio naktį laikysis 15 – 17 laipsnių šiluma. Daugelyje rajonų bus debesuota su pragiedruliais, arba visiškai debesuota, kritulių tikimybė nedidelė. 

Dieną temperatūra smarkiai nukris, šils iki 21 – 23 laipsnių šilumos. Dangus bus apsitraukęs lietaus debesimis, todėl daug kur palis.

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 20 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 21 laipsnis, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 21 laipsnio šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 22 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 19 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 21 laipsnio šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 18 laipsnių, Kuršių mariose – 19 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų