REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti dviejų žmonių nužudymo sostinės Naujosios Vilnios rajone bylą.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti dviejų žmonių nužudymo sostinės Naujosios Vilnios rajone bylą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai dėl 2016 metais rugpjūčio 28-ąją įvykdyto dviejų vyrų nužudymo per išgertuves pareikšti Mečislavui Olechnovičiui. Jis taip pat kaltinamas pasikėsinęs nužudyti dar vieną sugėrovą.

REKLAMA

56 metų M. Olechnovičius kaltės nepripažįsta ir sako parodymus duosiantis po nukentėjusiųjų ir liudytojų apklausos. Vyras nėra suimtas ir nuosprendžio laukia laisvėje.

Nusikaltimo metu peiliu buvo nužudyti 42 ir 33 metų vyrai. Vienas vyrų buvo neįgalus – sėdėjo invalido vežimėlyje, jis mirė nuo vienintelio smūgio į krūtinę.

Trečia auka vos netapo 40-metis vyras. Jis ėjo išgirdęs vieno sužalotojo pagalbos šauksmą ir buvo sužalotas peiliu į kaklą. Jam pavyko pabėgti iš buto. Su smarkiai sužeista arterija jis buvo paguldytas į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Sužalotas ir išgyvenęs Aleksandras Rogovas davė parodymus teismui.

Nukentėjusysis pasakojo, kad tądien į barą „Bokaliukas“ užėjo išgerti alaus, ten buvo ir M. Olechnovičius, taip pat daugiau vyrų. M. Olechovičius pirko degtinės, vėliau pradėjo priekaištauti, kodėl vyrai geria jo degtinę, trenkė ranka per stalą.

A. Rogovas pasakojo dar ėjęs žiūrėti lauke vykstančių futbolo rungtynių, paskui tęsti išgertuvių kompanija nuėjo į butą Parko gatvėje. Ten toliau vartojo alkoholį, paskui miegojo. Prabudęs jis išgirdo pagalbos šauksmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusysis pareiškė 15 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.

„Gyvenimas šiek tiek brangiau kainuoja“, – sakė A. Rogovas. Jis pasakojo, kad po šio įvykio net bijo į laiptinę užeiti.

A. Rogovui medikai užsiuvo žaizdą, tačiau jis nebuvo paleistas namo, jis kurį laiką buvo sulaikytas ir kalinamas Lukiškių kalėjime. Tada teisėsauga skelbė, kad dvigubos žmogžudystės byloje yra keturi įtariamieji, jiems nustatytas vidutinis girtumas.

Pasak A. Rogovo, išgertuvių metu konfliktų nebuvo kilę, tačiau, pasak nukentėjusiojo, vienas iš vėliau nužudytų vyrų jam buvo siūlęs M. Olechnovičiaus piniginę. Tuo metu A. Rogovas ėjo į tualetą ir nusistebėjęs pasakė, kad jam piniginė nėra reikalinga.

REKLAMA

Duodant parodymus A. Rogovui M. Olechnovičius pradėjo pasakoti, kad pats buvo sumuštas. Bute, kuriame buvo nužudyti du žmonės, nuolat vykdavo išgertuvės, kaimynai girdėdavo triukšmą.

Už dviejų žmonių nužudymą kaltinamajam gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų